Ordet er frit: Tanja Dahl Therkildsen

Mit navn er … Tanja Dahl Therkildsen, og jeg er … nordmand bosiddende i Lystrup, og jeg er 55 år. Jeg er gift med Torben, mor til Patrick og Nicklas, farmor til Villi og Nola.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … Powerty Walk med en hjemløs. Med min baggrund som leder i Rusmiddelcenteret så jeg verden og brugerne fra en side, med Powerty Walk så jeg, hvilke udfordringer stofbrugere har. Hver dag. Usle vilkår, fra morgen til aften.

Folk ved ikke … at jeg, efter jeg er fyldt 50, har lavet forskellige udfordringer til mig selv. Dette gør, at min hjerne ikke går i stå. Jeg har læst Arabisk i et år, fået en banjo af min mand (har desværre ikke fundet et banjokursus endnu), gennemført Mudrace & Nordic Race, og i dette efterår, skal jeg lære at løbe trailrun. Jeg valgte også i foråret at skifte karriere, fra leder i det offentlige – til leder på Veteranhjem Midtjylland.

For tiden er mit hoved fuld af … byggeprojekt – Veteranhjem Midtjylland i Aarhus – bygger om, og til – det gør, at vi for tiden bor i en beboelsesvogn ”Det Gule Palæ” – og her er det altid varm kaffe på kanden, og tid til en snak. Byggeriet bliver til ”Fremtidens Veteranhjem”, vi glæder os helt vildt til, at det står færdigt!

Jeg kommer aldrig til at forstå … at vi i et rigt land som Danmark, ikke kan huse alle – så ingen behøver at være hjemløse. Med en optimering af vores socialpolitik, vil hjemløsheden falde drastisk. Ikke alle hjemløse kan stille op på et offentligt kontor, til et bestemt tidspunkt – medarbejdere skal ud af kontorerne og møde borgeren, der hvor borgeren er.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … sætte Veteranpolitikken i Aarhus Kommune, som nummer 1 på min ”to-do liste”

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … turene langs vandet, at tage min SUP under armen og komme ud på Aarhusbugten – gerne tidligt om morgenen, eller sent om aftenen.

Kunne jeg skrue tiden tilbage, ville jeg … have været lidt mere politisk ukorrekt. 

Jeg har en svaghed for … Harley Davidson, og elsker at køre på min egen Harley Davidson – gerne i Danmark, men også rundt i Norge.

Jeg fandt for nylig ud af … at jeg ikke længere skulle være leder i Aarhus Kommune, men daglig leder på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus. At skifte arbejde i min alder er ikke nemt, men jeg fortryder det ikke ét sekund. Kvalitetskontrollen for mig, for at et arbejde er godt – er at jeg synger i bilen – til og fra arbejdet, det er ikke skønsang, men det er HØJT !

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.