Ordet er frit: Pernille Gunvad

Mit navn er … Frankly Female med det borgerlige navn Pernille Gunvad, og jeg er … sanger og sangskriver og aktuel med albummet “Cinematic Songs For The People” som udkommer i dag.

Jeg forbinder Aarhus med … ro, nærvær og en varme, men også en stærk energi. Aarhus er lyden af min barndom, ungdom og mit voksenliv. Det var her min musikalske karriere begyndte. Aarhus er som en stor, varm favn. Og så elsker jeg den aarhusianske dialekt. Jeg får ofte at vide, at jeg lyder som Anne Linnet, når jeg taler, ik’å.

Jeg har en svaghed for … at hjælpe mennesker, der ikke selv har et stærkt talerør som for eksempel børn og unge. Jeg har en bachelor i pædagogik og har arbejdet med børn/unge i over 20 år. Jeg er optaget af at finde ind til kernen af, hvordan vi bliver bedre til at skabe meningsfulde liv som samfund, fra et politisk perspektiv, men også som medmennesker. På mit nye album “Cinematic Songs For The People”, har jeg blandt andet skrevet en række sange, der er blevet til ud fra samtaler og observationer med og omkring børn, unge og voksne. Albummet er en kærlighedserklæring til livet og mennesket.

For tiden er mit hoved fuld af … Frankly Females nye sange, miljøpolitik, fremtiden, menneskets eksistens, hverdagsagtige ting og min familie. Og på… hvordan jeg får slappet af, ha ha. 

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … starte med at give mig selv et klap på skulderen, fordi vi alt i alt som by gør det godt på mange plan. Men der er altid plads til forbedringer. Vi har i Aarhus fokus på, at byen hele tiden udvikler sig, og vi tænker innovativt, hvilket er en positiv ting. MEN jeg ville også se på, om udviklingen går for stærkt. Vi bygger jo fuldstændigt hæmningsløst i Aarhus, og jeg ville som borgmester være nervøs for, om alt og alle kan følge med. Her taler vi infrastruktur, æstetik, ødelæggelse af natur og økonomi. Ud fra et kulturelt perspektiv ville jeg satse noget mere på at integrere kulturen ud i erhvervslivet og kommunalearbejdspladser. Jeg ville se på de enorme muligheder, kunsten har for at udvide menneskets potentialer og bringe os tættere på hinanden. Kunst kan integres på rigtig mange måder. Sidst men vigtigst af alt ville jeg se på, hvordan vi kan skabe bedre skoler/undervisning, bedre plejehjem, bedre institutioner. Jeg ville lave forsøg med at bygge plejecentre og børnehaver sammen. Borgernes trivsel kommer før alt andet. 

Jeg bliver inspireret af … Aarhus’ natur, byens energi, kreativitet og stærke innovative kræfter. Aarhus har så meget at byde på. Det inspirerer mig, at der findes så mange mennesker i det kreative miljø, som danner fællesskaber og får ting til at ske i byen, specielt på det kulturelle plan. 

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Risskov strand. 

Jeg bruger for meget tid på … de sociale medier og på at arbejde. 

Jeg fandt for nyligt ud af … hvor mange nye tiltag den Den Gamle By har udvidet med. Det er en stor oplevelse at vandre rundt i fortiden, og så opdagede jeg, at der er bygget et helt museum under jorden. En slags tidsrejse gennem Aarhus’ historie. Den Gamle By er en vigtig kulturinstitution.

Folk ved ikke … at jeg har lidt af sceneskræk i alle de år, jeg har været musiker. Det er jo et rimeligt crazy dilemma, ikke at turde træde op på scenen, når man er musiker. Men med mit musikalske alter ego Frankly Female har jeg belsuttet mig for at gøre noget ved det. Derfor er jeg begyndt med hypnose. Indtil videre har det hjulpet mig rigtig meget.

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.