KULTURGUIDEN // UGE 39

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for kvinderne, hjernen, fællesskaberne, hyggen og pengepungen.

For kvinderne   

Fries Before Guys
Når Nanna Elizabeth Hovgaard og Josephine Kuhn fra den populære podcast ’Fries Before Guys’ åbner munden og hjertet, gør de hvad de kan for at bryde tabuer og flytte normen for, hvad man kan tale med hinanden om. Den populære podcastduo følges af 18.000 mennesker på Instagram og i maj udgav de deres første bog “En som os – en antisamligningsbog”. Hvordan finder man modet til at tale åbent om sit liv til tusindvis af mennesker hver uge, hvordan skriver man en så personlig bog og hvordan er mødet med lytterne og læserne? Det kan du finde ud af når de to kvinder besøger Risskov Bibliotek.  

Foto: Benedikte Hald Foto: Benedikte Hald
Dato: Torsdag den 26. september Tid: 19.00 Sted: Risskov Bibliotek Pris: 100 kr. 

For hjernen 

Hearts & Minds 
I weekenden afholder Folkeuniversitetet for femte gang vidensfestivalen Hearts & Minds i Aarhus. Festivalen udspiller sig på scener i hele byen, og opererer i år med temaet generationer. Hvad kan vi lære på tværs af generationer, og hvad er unikt for netop din generation, er nogle af de spørgsmål, der bliver stillet på festivalen. Under Hearts & Minds kan du blandt andet tage til ORDbanko, hvor du skal krydse ord af under oplæsningen fra Jón Kalman Stefánssons anmelderroste roman Nogenlunde på størrelse med universet. Du kan vinde lækre præmier, mens du lytter til en rørende, barsk og smuk fortælling om menneskelivets største temaer. 

Foto: Martin Dam Kristensen

Dato: Fredag den 27. – søndag den 29. september (ORDbanko: lørdagen) Tid: Festivalen har arrangementer fra morgen til aften (ORDbanko: 14.00-15.30 Sted: Hele byen (ORDbanko: Dokk1) Pris: ORDbanko: 120 kr., studerende 60 kr.)

For fællesskaberne

Folkets Møde i Aarhus
Mens Bornholm har folkemødet, har Aarhus Folkets Møde. Målet er at fejre, debattere og dele de mange fællesskaber, der gør en forskel og åbne op, så endnu flere kan blive en del af fællesskaberne. Folkets Mødes vision er, at det skal være sjovt, nemt og tilgængeligt at være frivillig og gøre en forskel for andre. Hele byen er skueplads for de mange forskellige events, der bliver holdt i forbindelse med Folkets Møde. Under Folkets Møde kan du; blive klogere på psykiatri, oplev Aarhus fra en kørestol, tag til Slangeløb med Læger Uden Grænser og meget mere. #DELDITFÆLLESSKAB  

Dato: Fredag den 27. – lørdag den 28 september Tid: Hele dagen Sted: Hele byen Pris: Fri entré til størstedelen af arrangementerne. 

For hyggen

Høstfest i Latinerkvarteret 
Med vanlig sans for det sjove og det skæve hylder Latinerkvarteret efterårets komme. Duft, se, smag og oplev Latinerkvarterets bud på en skøn høstfest. Hele kvarteret vil emme af skøn efterårsstemning og der vil være kaninhop, halmballer, kornsandkasser, traktor-klap, loppemarked, suppekøkken, mosteri, smagsprøver og selvfølgelig livemusik. Og flyder din have med æbler, eller har du øje på et godt æbletræ på din faste rute, der bugner, kan du få dem mostet ganske gratis – du betaler kun for flaskerne.

Dato: Lørdag den 28. september Tid: 10.00-16.00 Sted: Latinerkvarteret Pris: Fri entré. 

For pengepungen

Kæmpe loppemarked
Elsker du at loppeshoppe? Så skal du slå vejen forbi Godsbanen på søndag hvor Habengut Marked slår dørene op til et kæmpe stort loppemarked. Der vil være mere end 65 stande med en masse gode lopper. Køb møbler, retro, vintage, nips, tøj, finurligheder, smykker, stort og småt og alt mellem himmel og jord. Der vil være venlige priser, men går du alligevel sukkerkold under en hård forhandling, kan du tanke op med kaffe, kage og sandwich fra caféen.  

Dato: Søndag den 29. september Tid: 10.00-16.00 Sted: Godsbanen Pris: Fri entré