Ordet er frit: Mikey Bruun Andersen

Mit navn er … Mikey Bruun Andersen, og jeg er … game jammer, spilnørd, specialeskrivende, forskningsassistent, udvikler og formand i Coding Pirates Aarhus.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … virkelig svært at vælge, for jeg kommer fra Aarhus og har rigtig mange store og stærke minder herfra. Det er alt fra at flytte sammen med min kæreste, til at tage toget ind til byen for at hænge ud i min bedstemors frisørsalon, hvor min mor arbejdede, til at gå på Aarhus Universitet for at tage en kandidatuddannelse inden for IT-branchen. Jeg tror dog, at det stærkeste minde må være fra, da jeg var teenager og stod meget på rulleskøjter. Der kørte jeg ofte rundt i Aarhus, hvor turen kom forbi den gamle havn, da der var store åbne områder dernede til at køre rundt på. Dér kom jeg meget rundt i Aarhus by – forbi åen, Mølleparken, Rådhusparken og frisørsalonen med musik i ørerne og lod byen tage styring over, hvor man kunne ende henne.

Jeg har en svaghed for … at sige ja til for mange ting, og det er ikke fordi, det er trælse ting, for meget af det jeg møder i verdenen, er virkelig spændende! Det var for eksempel sådan, jeg startede i Coding Pirates!

Det særlige ved aarhusianere er … at vi ikke er så lokalpatriotiske. Vi er bare fra Aarhus, og det kan være mange ting, og det er meget individuelt, hvad det betyder. Det synes jeg er mega fedt og siger meget om Aarhus som by.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … give Coding Pirates Aarhus sit helt eget klubhus! Men også kun fordi jeg var borgmesteren. Ellers, hvis det skal ses som en tanke at sende videre, så ville jeg kigge på at understøtte foreningstilbud som det vi har, ved for eksempel at hjælpe med at modvirke den tilbagegang, der er omkring børn og unges engagement i fritidsaktiviteter (oftest grundet manglende tid og overskud).

Jeg bliver ofte spurgt om … hvad børn skal lære af at gå til Coding Pirates, og her svarer jeg altid, at min store drøm bare er at lære børn at trykke lidt bedre på tasterne og kunne styre en mus. Grunden til at det er mit svar, er fordi jeg synes, der er meget fokus på slutmål i aktiviteter og undervisning. I min Coding Pirates-afdeling, der hedder GameDev, hvor vi arbejder med spil, synes jeg derfor ikke, der skal være fokus på kun at lære at kode eller tegne den gode grafik. Der skal være plads til, at vi kan lege og forstå teknologi i et fedt, og til tider vildt nørdet, fællesskab. 

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er …  Dokk1, IdeasLab og brætspilscaféen, som lige er min top tre. Hvis jeg skal vælge ét, så bliver det nok Dokk1, men det er mest fordi, vi har haft så mange gode oplevelser hos dem i Coding Pirates regi. Dokk1 har været med til at facilitere det største Game Jam, vi har afholdt i Aarhus. Her arbejdede vi for eksempel sammen om at lave Aarhus’ største VR legeplads! Samtidig er det også en stor og flot bygning, der faciliterer et fedt møde mellem mennesker og teknologi.

Jeg bruger for meget tid på … Coding Pirates events og aktiviteter. Jeg kan simpelthen ikke lade være. Jeg er også gået i gang med at nørde med spillet Beatsaber og Star Wars på mit nye VR headset.

Kunne jeg skrue tiden tilbage, ville jeg … give mig selv mere tid til at finde det helt rigtige svar her. Jeg synes det er svært at tænke på at skrue tiden tilbage, for alt hvad jeg har gjort og ikke har fået gjort, har gjort mig til den person, jeg er i dag. Jeg ville nok skrue tiden tilbage, til et minde jeg har kært for at opleve det igen.  

Jeg fandt for nyligt ud af … hvor spændende, det kan være at få lov til at skrive et speciale om et selvvalgt emne. At få lov til at fordybe sig i noget, man undrer sig over i verdenen, og hvor heldig man er i livet at kunne gøre sådan en ting. Jeg skriver nemlig mit speciale om hybride samarbejder, samtaler og samvær. Mit fokus går ud på at finde ud af, hvad det indebærer at blande analoge og digitale former for arbejde, og hvordan disse former kan blive styrket/italesæt/brugt på en reflekteret måde gennem projektarbejde, da vi pt. ofte gør brug af digitale og analoge arbejdsmetoder ud fra en erfaringsbaseret praksis. Den undren opstod for eksempel ud fra den måde, vi arbejder sammen i Coding Pirates, både mellem frivillige, men også mellem børn og frivillige. Mega nørdet og vildt spændende!

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.