Ordet er frit: Jesper Skorstengaard

Mit navn er … Jesper Skorstengaard, og jeg er … far til mine to piger, Helles mand og formand for Århus Lærerforening

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … fra lærerkonflikten i 2013, hvor jeg sammen med tusinder af medlemmer vendte ryggen til rådhuset og viste utilfredshed med overenskomstforløbet og lockouten af lærerne. Det var en stærk manifestation og markering af sammenhold og styrke, som stadig står meget tydeligt for mig i dag. Vi tabte måske kampen, men vandt fællesskabet. 

Jeg har en svaghed for … kampen mod ulighed og manglende opbakning til solidariske løsninger. Jeg mener grundlæggende, at vi mennesker hører sammen og har et ansvar over for hinanden. Et ansvar, der er stærkest over for de svageste. Derfor kan jeg ikke lade være med at blande mig i samfundsdebatten, hverken når jeg tager formandskasketten på eller er i gode venners lag. 

Det særlige ved aarhusianere er … åbenhjertighed og glæde. ”Alle” går til bold om søndagen, og du skal være hurtig, hvis du ikke bliver inviteret med. Det var let at blive lukket ind i fællesskabet, og det satte jeg meget pris på, da jeg for mere end 20 år siden kom til byen. 

Jeg bliver ofte spurgt om … fagbevægelsen har overlevet sig selv. Det har den selvfølgelig langt fra og Bruce Springsteen udtrykker det ganske præcis “Unions have been the only powerful and effective voice working people have ever had in the history of this country”. Fagbevægelsen er stadig den stærkeste interessevaretager, når det handler om at sikre sunde arbejdsforhold for alle lønmodtagere.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … sikre en langt bedre normering på vores skoler til gavn for elevernes læring og trivsel og den fremtidige udvikling for Aarhus og Danmark. Derudover ville jeg allerede nu begynde at give aarhusianerne mulighed for at blive inddraget i de vidtgående forandringer, som den grønne omstilling får for os alle. Omstillingen vil koste arbejdspladser, mens nye vil opstå. Vi skal bare sikre os, at ikke en eneste af dem, hvis job forsvinder, bliver efterladt på perronen.

Jeg bruger for meget tid … foran pc’en og kunne godt ønske mig mere tid til at møde mennesker og læse spændende litteratur.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Riis Skov – et lille åndehul midt i byen. Her har jeg løbet mange ture op ad djævlebakken, bygget huler da børnene var små, lavet snobrød på Tumlepladsen og nydt udsigten ind over byen.

Kunne jeg skrue tiden tilbage, ville jeg … have rejst mere. Rejser behøver ikke nødvendigvis foregå langt væk, men er for mig en ideel måde at samle tanker på og få sat sit liv, sin kultur og hverdagen i perspektiv.

Jeg fandt for nylig ud af … hvor meget jeg savner at se de røde fra Liverpool spille, mens Jan Mølbys karakteristiske stemme lyder fra fjernsynets højtaler.

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.