Ordet er frit: Lasse Gotfredsen Nielsen

Mit navn er… Lasse Gotfredsen Nielsen, og jeg er… Forperson i Ungdommens Røde Kors Aarhus – MEN jeg er først og fremmest en ung knægt på 24 år, der nyder livet, der hvor jeg er. Jeg er typen der bor i bofællesskab, men snart tager springet ud i voksenlivet og flytter sammen med kæresten.   

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … Kapsejladsen i universitetsparken. Jeg kommer fra et mindre bysamfund i Midtjylland. Kapsejladsen var derfor den første begivenhed, hvor jeg fik følelsen af at være en del af et kæmpe fællesskab – med andre studerende i Aarhus end mit eget studie. Jeg synes, det er fantastisk, at der år efter år kan samles så mange tusind mennesker om noget så banalt som en ølstafet over en sø.

Jeg har en svaghed for … Rummelige og meningsfulde fællesskaber, sort humor og billige øl. 

Det særlige ved aarhusianere er … At vi tør drømme stort, men samtidigt handle meningsfuldt i det små. Det ser vi dagligt i Ungdommens Røde Kors Aarhus, hvor mange aarhusianere vil gøre noget godt for andre aarhusianere, både tilflyttere som mig selv og andre der har boet her hele livet. Jeg har følelsen af ‘storby’ men samtidig et aktivt lokalsamfund.

Jeg bliver ofte spurgt om … “Hvad jeg laver” – Underforstået; hvad studerer du? Det er der ikke noget i vejen med, hvis vi spørger oprigtigt ind til hinanden og viser interesse. Problemet opstår, når spørgsmålet bliver brugt til at sætte mennesker i kasser – for hos os handler det ikke om at være noget, men at være nogen – og det er vi sammen om i vores fællesskab. 

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … Sætte endnu større fokus på den store gruppe af mennesker, der føler sig ensomme. Ensomhed kan ramme alle uanset køn, alder og social klasse. Det er hårdt at stå uden for fællesskabet, derfor skal vi sikre, at alle har muligheden for at blive en del af et meningsfuldt fællesskab. 

Jeg bruger for meget tid på … At sove, ville min kæreste helt sikkert sige. 

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Det første stykke af Risskov, hvor man går langs skrænten med udsigt over Aarhusbugten og med kig til Mols.

Kunne jeg skrue tiden tilbage, ville jeg … Være taget på en efterskole med obligatorisk gymnastik. Jeg var en fodbolddreng, der ville lave dét, jeg syntes var sjovt og spille så meget fodbold som muligt. Jeg kunne ikke se værdien i at have et fælles referencepunkt i for eksempel gymnastik. Den værdi har først vist sig for mig senere hen, da fællesskaber handler om at skabe pladsen til, at alle kan udvikle sig sammen og blive en del af noget større. 

Jeg fandt for nylig ud af, … at alle mine nipsting er grimme og at de ikke får lov til at få en plads i min og kærestens nye lejlighed. Jeg står derfor fast på, at jeg vil have min gamle lænestol med, i håbet om at det giver mig forhandlingsposition til, at få et par småting med i flytningen. 

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.