Ordet er frit Mads Severinsen

Ordet er frit: Mads Severinsen

Mit navn er … Mads Severinsen, og jeg er … Head of Creative & Partner i kulturbureauet Culture Works. Og så er jeg freelance rejsejournalist under navnet journeyalism.

Mit stærkeste minde fra Aarhus, er … åbningen på Aarhus 2017. Det er jeg nok ikke den første – eller sidste – der kommer til at pege på, men det er der altså en grund til. Jeg har set folk fremhæve forskellige elementer af åbningseventet, men for mig var det skalaen, der væltede mig omkuld. At samle mellem 60-70.000 mennesker var ikke kun begyndelsen på kutlturhovedstadsåret, men manifesteringen af Aarhus som én af Europas mest hotte destinationer i de her år. Jeg fik sådan en så-var-der-sgu-noget-om-snakken-vibe af at deltage.

Jeg har en svaghed for … kanelsnegle fra Briançon og forfattere fra beatgenerationen. De skrev med en vildskab og umiddelbarhed, som gjorde teksterne simple og indlevende på samme tid. Det lyder enkelt, men du kan jo prøve at gøre dem kunsten efter. Spis eventuelt en snegl fra Briançon imens.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … omdanne rådhuset til et kæmpe event space, som var tilgængeligt for alle byens borgere 24/7. Hver mandag skulle der være fællesspisning i salen, onsdage kunne blive sat af til foredrag, og om fredagen skulle der sættes en kæmpe fredagsbar op. Af flere årsager: 1) Rådhuset er uden tvivl én af byens flotteste bygninger, og den bør ikke være forbeholdt de få. 2) Der er så mange skodder og lukkede døre i politik, at jeg mister interessen. Og de mange stilletter og jakkesæt gør det ikke bedre. Det er som om, at politikere nogle gange lever i et parallelt univers, hvor valgkampene kun handler om at skaffe stemmer nok til at komme med i klubben. Jeg ville nok ikke blive verdens bedste borgmester, men vi ville have det sjovt, mens det varer, og det tæller vel også for noget.

Jeg kommer aldrig til at forstå … mennesker som vifter febrilsk med armene for at åbne døren til DSB kupéen. Ét vift i midten foran sensoren gør arbejdet, folkens.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Frederiksbjerg Skole. Det er blevet et sted, jeg skal forbi minimum én gang om ugen. Jeg går altid helt op på toppen og nyder udsigten over byen, mens jeg lytter til en podcast. Om sommeren er det også ét af mine favoritsteder, når rejsenotater skal kondenseres ned til avisartikler. Nogle skal have ro og lyden af hav for at kunne producere. Jeg finder min ro i byens lydinferno af biler, legende børn og det travle torvemarked på Ingerslevs Boulevard.

Jeg bruger for meget tid på … at lytte til podcasts om populærkultur. Jeg tror faktisk, at jeg har krydset den grænse, hvor jeg hører flere podcasts om film og tv-serier, end jeg ser film og tv-serier.

Mine venner siger altid til mig … at jeg løber hurtigt. Altså i overført betydning. Det passer nok også, at jeg nogle gange har gang i et projekt for meget. Men det er svært at sige nej, når det lyder skidesjovt.

Folk ved ikke … hvor mange åndssvage ting, jeg skriver på Jodel. Jodel er på mange måder et herligt socialt medie, fordi det er noget så simpelt som anonymt. Derfor forholder du dig til indholdet og ikke personen bag. Det gør det dejligt ærligt. Hvis du tænker over det, hvor mange gange har du så liket noget på Instagram eller Facebook, udelukkende af den årsag at du kender personen? Og hvor mange gange har du undladt at like indhold, som egentlig var originalt og godt, men bare kom fra en person, en såkaldt “ven”, du ikke vil associeres med? Det må jeg i hvert fald erkende mig skyldig i.

Jeg bliver inspireret af … ekstremt nørdede mennesker, der ved alt om en eller anden niche. Jeg interviewede eksempelvis engang en bådentusiast til en lille guide om, hvordan du bedst muligt gør din båd klar til vinterhalvåret på land. Det tog to timer, og guiden blev en halv side i avisen, men jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at stoppe ham.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.