Steffen Therkildsen Nielsen

Ordet er frit: Johannes Ollerup Sall

Mit navn er … Johannes Ollerup Sall, og jeg er … formand for Aarhus Cyklebane, far til Johanne, kæreste til Sine, studerende, aarhusianer, cykelsælger, AGF- og TV-2 Fan.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … da vi for første gang arrangerede Jørgen Leths Æresløb i 2012. Når jeg ser billeder fra løbet, så er vi kommet meget længere med vores stævner nu, men løbet står for mig som vendepunktet, hvor det gik op for mig, at der var potentiale i det, vi havde gang i. Der var en helt særlig stemning den aften, og det var som om, alt i gik op i en højere enhed. Når jeg tænker tilbage på den aften, er det lige ved, at jeg får gåsehud. Jeg tror, at det er noget, jeg vil kunne huske resten af livet.

Jeg har en svaghed for … pita med kebab fra Koc Kebab på Åbyhøj Torv. Konceptet er simpelt, og der er knapt nok plads til to kunder ad gangen, men deres kebab er altså tip top. Da min kæreste og jeg boede i lejlighed på Silkeborgvej tog vi ret tit cyklen hen til Koc Kebab.

Folk ved ikke … at Aarhus Cyklebane er et velfungerende stadion, med sport på internationalt niveau og med mange dygtige lokale talenter. Da jeg sammen med mine venner Michael Berling og Johnny Franck for 10 år siden satte mig for at arrangere store cykelløb på Aarhus Cyklebane var det fra et udgangspunkt på næste nul. Derfor er det heller ikke så underligt, at mange tror, at Cyklebanen er forfalden og ikke bliver brugt. Heldigvis er der jo flere og flere, som får øjnene op for det, og vores tilskuertal stiger hvert år. Men jeg møder stadig aarhusianere, som bliver overraskede over at høre, hvor meget liv der er på Cyklebanen, og hvor stor sportslig kvalitet vores løb har.

For tiden er mit hoved fuld af … fremtidsplanerne for Aarhus Idrætspark. Der har været snakket meget om de nuværende idrætsfaciliteter i mange år, og nu ser det endelig ud til, at snebolden begynder at rulle. Vi står overfor en fantastisk mulighed for at skabe meget bedre rammer for idrætten i Aarhus, både bredde og elite, og samtidig tænke hele infrastrukturen og synergieffekterne ind i en helhedsplan. Samtidig står vi jo også overfor den risiko, at vi kan ødelægge de fantastiske visioner, som blev skabt for præcis 100 år siden, og den flotte kulturarv som området bygger på. Det er et meget spændende arbejde at følge, og der kommer hele tiden nye gode idéer, både fra os idrætsaktører men især også fra byens borgere. Jeg tror virkelig på, at det område har et enormt stort potentiale og vil komme til at skabe fantastiske oplevelser for mange flere borgere end tilfældet er i dag.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … bygge en moderne indendørs cyklebane. Selvom Aarhus Cyklebane i sin nuværende form er et dejligt sted, så kan det ikke understreges nok, hvor langt bagud vi er på de sportslige faciliteter. Aarhus har meget stolte traditioner inden for banecyklingen, og hvis vi skal blive ved med at udvikle talenter, som kan vinde medaljer til Danmark, så er det altså helt nødvendigt med en moderne indendørs cyklebane.

Jeg bruger for meget tid på … sociale medier og bilkørsel. Som mange andre mennesker bruger jeg desværre mere tid på Facebook, og især Instagram, end jeg egentlig synes, jeg burde. Jeg læser Politik og Administration på Aalborg Universitet, så jeg er efterhånden ret godt kendt på E45 og bruger mere tid i bil, end jeg egentlig har lyst til.

Jeg bliver ofte spurgt om … hvordan det er at arbejde sammen med Jørgen Leth. Jørgen Leths onkel, Erik Linde, var sportschef på Aarhus Cyklebane mens Jørgen Leth var dreng. Derfor havde Jørgen Leth adgang til ryttergården og kunne betragte datidens store stjerne på nært hold. Ved mange lejligheder har Jørgen Leth fortalt om sine oplevelser på Aarhus Cyklebane, og den store betydning de har haft på hans senere interesse for cykelsporten. Jørgen Leth er nok noget af det tætteste, man kommer på en levende legende, og vi har siden 2012 hyldet ham med et årligt Æresløb. Derfor er det jo også naturligt, at mange er interesserede i de arrangementer, og er nysgerrige omkring vores samarbejde med Jørgen Leth. Samarbejdet har i øvrigt været formidabelt lige fra dag ét, og Jørgen Leth er en fantastisk ambassadør for vores by og ikke mindst for vores cyklebane.

Kunne jeg skrue tiden tilbage, ville jeg … være gået i gang med min uddannelse lidt tidligere. Generelt er jeg ikke typen, som fortryder, og jeg prøver altid at kigge fremad. Men jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at sige mit job op og få startet på min uddannelse lidt tidligere. Det er ikke noget, som jeg går og spekulerer på til dagligt, men det har lært mig, at hvis man ikke trives, så skal man ikke tøve med at trække stikket og forfølge sine drømme. Det håber jeg, at jeg kan holde fast i resten af livet.

Jeg fandt for nylig ud af … at vi har fået en fantastisk ny bygning i Brabrand. Jeg cykler forbi det nye kommunale hus, Blixen, hver gang jeg skal på arbejde. Men forleden var jeg inde i bygningen for første gang. Min kæreste og jeg ville finde et sted at spise på min fødselsdag og valget faldt på Cafe Europa, i husets stueetage. Stedet fungerer både som kantine for de mange ansatte i det store hus, men også som café i dagtimerne og restaurant om aftenen. Restauranten byder på et højere niveau end jeg tidligere har set i Brabrand, og jeg håber, at det kan være med til at gøre Brabrand til en endnu mere spændende og attraktiv bydel. Selve bygningen har også meget at byde på, og næste gang jeg kommer forbi, i åbningstiden, skal jeg helt sikkert op og se udsigten fra deres Roof Top.

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.