Sådan får du mere tid og overskud i din hverdag

Annonce / sponsoreret indhold 

Mange mennesker lever i dag et travlt liv, hvor karriere, familie og praktiske gøremål hurtigt kan tage over. Det kan i den grad gå ud over overskuddet og energien for dig. Hvis du allerede har oplevet eller oplever dette, er det måske på tide at gøre noget ved det. Du kan ikke fungere uden overskud hele tiden, og derfor er det vigtigt, at du kigger på, hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv, så du får tiden og overskuddet tilbage.

Få hjælp til det, du ikke kan

Hvis du synes, at tiden render fra dig, kan det være en god ide og en stor hjælp for dig, hvis du får hjælp til nogle ting. Det kan være noget så simpelt som hækklipning, hvis ikke du kan finde ud af det eller gider bruge din tid på det. Du kan få hjælp af venner og bekendte, men du også købe dig til hjælp fra folk, som faktisk gerne vil klippe din hæk, og som ovenikøbet kan gøre det pænt. Der er mange ting, som du helt sikkert ikke gider bruge din tid på. Prøv at find ud af, hvilke ting, der kan give dig mere tid, ro og overskud, hvis du ikke selv skal gøre det i din dagligdag. Det kan også være at hyre rengøring, som kan gøre, at du slipper for at gøre lige så meget rent, som du gør nu. Du skal selv finde ud af, hvad der kan skabe en forandring for dig, men du vil uden tvivl opleve, at det er en stor frihed og forløsning, når du beder om hjælp til det.

Prioriter dine gøremål

Udover at få hjælp til de ting, du ikke selv kan eller gider, kan du også vælge at lave en liste, hvor du prioriterer det, du skal i din hverdag. Det kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad der er vigtigst for dig, og hvor du skal rette dit fokus. Du kan eventuelt også forsøge at lade de ting, der er nederst på listen ligge lidt og i stedet bruge din tid på dig selv og det, du kan lide at lave, når det ikke handler om praktiske gøremål. Du kan også vælge at sætte dig selv og de ting, du elsker at gøre, på din prioriteringsliste. På den måde gør du det næsten til en ordre fra dig selv at gøre det, der kan give dig ro, overskud eller fornyet energi.

Sæt tid af til dig selv

Du får ikke bare sådan lige overskuddet tilbage, men en måde at gøre et godt forsøg er ved at sætte tid af til dig selv. Det kan være tid til et langt karbad, til at læse en bog eller løbe en lang tur i skoven. Du skal gøre det, du kan lide, og du skal gøre noget, hvor du kan slappe helt af og koble fra. Det kan også være en aftale med dine bedste veninder eller familien, hvor du bare kan være dig selv, snakke og være til stede i nuet. Det er meget individuelt, hvad der får mennesker til at slappe af og få mere overskud, og derfor skal du også finde ud af, hvordan du gør det. Uanset hvad er det vigtigt, at du sætter tid af til dig selv, selvom din hverdag er travl og måske endda presset.

Tal om det med din omgangskreds

Når du føler dig presset og i minus på overskudskontoen, er det ikke altid, at andre omkring dig kan se det lige med det samme, og de vil derfor heller ikke ændre adfærd over for dig. Det kan derfor være en stor hjælp for både dig selv, og dem du omgiver dig med, hvis du fortæller, at du har brug for at skrue ned for tempoet eller skære nogle gøremål fra. Det er vigtigt at italesætte det, for at din omgangskreds kan forstå dig og hjælpe dig. Det kan også skabe en større ro for dig selv, når du siger det højt. Det kan hurtigt svulme op i hovedet, hvis du bare går med dine egne tanker.

Vær ikke bange for at få hjælp

Når dem omkring dig ved, at du har brug for at sætte tempoet ned, vil du måske også blive tilbudt hjælp til diverse ting. Det kan for mange være grænseoverskridende, men husk på at andre omkring dig kun gør det, fordi de holder af dig, og fordi de selv har overskud til at gøre noget for dig. I nogle perioder er det helt i orden at tage imod mere, end du kan give. Det vil vende på et tidspunkt, så du også selv kan give igen. Hvis ikke du har lyst til at få hjælp af din omgangskreds, kan du købe dig til hjælp af professionelle til for eksempel  hækklipning eller rengøring.