Isak Hoffmeyer

Ordet er frit: Anne Plauborg

Mit navn er … Anne Plauborg, og jeg er … 25 år gammel og uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2015. I sommeren 2016 blev jeg ansat som skuespiller i ensemblet på Aarhus Teater. Jeg er derfor stadig temmelig ny i Aarhus.

Mit stærkeste minde fra Aarhus … er helt klart perioden fra i sommer til nu, altså hele den ændring det er at flytte til en helt ny by. Jeg husker meget tydeligt den første morgen i lejligheden på Grønnegade, og den sære følelse det var at se sit “liv” i flyttekasser og i helt nye uvante omgivelser. Det føltes tomt at kigge ud af vinduerne, og som om vi var flyttet langt væk fra det hele. Men da vi gik os en tur åbnede den første låge sig til Aarhus, nemlig charmen ved den overskuelige størrelse, og det faktum at vi netop var flyttet ind i kernen af byen, og kun et stenkast fra masser af liv og tilmed den nye arbejdsplads.

Det gør mig glad … at gå rundt i Aarhus. At jeg uden noget som helst andet transportmiddel end min egen krop, kan komme rundt til alt jeg skal bruge og endda med hyggelige kroge overalt på min vej.

Jeg kan godt blive træt af … alt det skrald, der altid ligger spredt rundt i byen. Både pizzabakker og McD-papir på gaderne efter weekendens fester, men også de overfyldte skraldespande som resulterer i, at mange bare smider deres skrald i bunker på gaden.

Hvis jeg var borgmester i Aarhus ville jeg … faktisk få gjort noget ved netop dét.

Det vigtigste for mig er … min familie og mine venner! Og at mit hjem med min kæreste fungerer som en base og et genopladningsrum.

Jeg kommer aldrig til at forstå … at vi lever i en verden, hvor trusler og frygt skal være så stor en del af hverdagen – og navnligt at vi dagligt skal vågne op til hovedrystende vedtagelser fra store beslutningstagere i både vores lille land og det store udland. Lad os nu stå sammen!

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … stien i Risskov som vender ud mod havet og Den Permanente. Tænk at kunne løbe inde i en skov med havudsigt. Det er den mest fantastiske følelse og heeeelt unikt ved Aarhus.

Jeg har først for nylig fundet ud af … at jeg ikke synes, at København er den eneste og bedste storby i Danmark. Aarhus kan altså noget andet og noget ganske særligt.

Jeg ville ønske alle aarhusianere vidste … Lad mig vende den om: Jeg ville ønske alle københavnere vidste, hvilken perle Aarhus er. Og særligt hvilke kræfter Aarhus Teater gemmer på med fantastiske og talentfulde mennesker over alt i alle afdelinger. Og med en ledelse, som nu for alvor markerer Aarhus Teater solidt i det danske teaterlandskab. Jeg føler mig meget priviligeret hver dag, jeg går på arbejde, over at jeg får lov at være en del af det smukke hus.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.