Voxpop: Det kunne være bedre

Vi har været en tur rundt i gaderne for at spørge aarhusianerne om, hvad de mener, der kunne forbedres her i byen. Stort som småt. Fire personer giver deres besyv med, og kommer med forbedringsforslag til vores by. 

SabinaNavn: Sabina Erbillor
Alder: 24 år
Beskæftigelse: Piccoline

Dit bud på én eller flere ting, der kunne blive bedre i Aarhus?
Jeg tænker, at der er virkelig meget skrald over det hele. Det er måske generelt et problem i Danmark, men især i Aarhus synes jeg, der er meget skrald. Og jeg synes egentlig ikke, det er fordi, der er mangel på skraldespande, så det har ikke så meget med det at gøre. Det er nok mere folks indstilling til det. Men udover det synes jeg, Aarhus er en dejlig by.

Hvordan kunne man løse det?
Jeg ved, at der er privatpersoner, der griber ind for at løse problemet. Jeg har set nogen gå rundt og samle skrald op, og det synes jeg er virkelig fedt. Og det har jeg for eksempel også selv gjort ved stranden. Men det er selvfølgelig også træls, at man skal gå rundt for at rydde op efter andre, men det er man åbenbart nødt til. Man kunne måske også gøre mere opmærksom på de skraldespande, der er. Hvis man kigger rundt, er der jo virkelig mange skraldespande, og dem kunne man godt lave et eller andet sjovt ud af. Jeg ved ikke, om man måske kunne gøre dem mere farverige, for at folk lettere så dem. Jeg har også engang hørt om sådan nogle skraldespande, der sagde spiselyde, så det virkede som om, de spiste skraldet. Det tror jeg også kunne gøre noget, for at folk blev mere opmærksomme på dem.


JensNavn: Jens Lønstrup
Alder: 21 år
Beskæftigelse: Studerende

Dit bud på én eller flere ting, der kunne blive bedre i Aarhus?
Lige umiddelbart tænker jeg, at parkeringsmulighederne i byen godt kunne være bedre. Det er svært for folk at komme herind, når man kommer udefra byen. Og det gælder især i midtbyen. Jeg bor selv i en gade her i midtbyen, hvor det i hvert fald er relativt svært for folk at finde en parkeringsplads efter kl. 16. En jeg bor sammen med har bil, og det er lidt et problem for ham, når han kommer hjem. For han kan ikke holde dernede, hvor han bor, og så må han ofte holde langt væk, for så at skulle cykle det sidste stykke hjem. Og så tænker jeg også, at offentlig transport er relativt dyrt her i byen. At man i udgangspunktet skal betale en 20’er bare for at komme lidt rundt i byen.

Hvordan kunne man løse det?
Man kunne anlægge nogle flere parkeringspladser til bilisterne, men det er der på den anden side set heller ikke rigtig plads til herinde i midtbyen. Og så er der jo god mulighed for parkering ved Godsbanen eksempelvis. Så er det bare lige, om folk gider benytte det. Det er godt nok betalingsparkering, men der er god plads.


SigneNavn: Signe Hansen
Alder: 31 år
Beskæftigelse: Læge. I øjeblikket på barsel

Dit bud på én eller flere ting, der kunne blive bedre i Aarhus?
Jeg synes godt, der kunne være mere kunst rundt omkring i bybilledet. Det er for eksempel rigtig flot oppe ved Musikhuset og ved Rådhuset, hvor der er lidt kunst at se på. Det synes jeg er opløftende. Og de grønne områder i byen er også meget attraktive. Det måtte der gerne være lidt mere af. Jeg kommer for eksempel selv meget nede i Botanisk Have. Ellers synes jeg godt, der måtte være flere butikker, der eksempelvis stillede deres tøjstativer udenfor. Når man går med barnevogn, som jeg gør, er det meget rart at kunne kigge på tøjet udenfor. Alternativt også flere butikker, hvor man har mulighed for at gå ind med barnevognen. Nede i latinerkvarteret er det for eksempel ikke ret nemt at komme rundt med en barnevogn, og det er jo ellers super hyggeligt dernede.

Hvordan kunne man løse det?
I forhold til tilgængeligheden med barnevognen, kunne der måske være flere ramper ved butikkerne, så man kan komme op med sin barnevogn. Og så måtte der også gerne være koldere inde i butikkerne, men det kan man jo ikke rigtig forlange.


MortenNavn: Morten Skov
Alder: 21 år
Beskæftigelse: Studerende

Dit bud på én eller flere ting, der kunne blive bedre i Aarhus?
Generelt har jeg ikke så mange indvendinger, for jeg er egentlig godt tilfreds med at bo her i byen. Men det kan engang imellem godt være lidt svært at komme rundt på cykel herinde lige midt i byen. Men sådan er det selvfølgelig, når man bor i en storby. Og nu bor jeg også lige herinde midt i det hele.

Hvordan kunne man løse det?

Det kunne for eksempel være smart, hvis man kunne bruge gågaderne om aftenen, og at det var lovligt at cykle der på det tidspunkt. Det er det jo ikke nu. Det er en ting, jeg har tænkt lidt over i hvert fald, og det synes jeg egentlig er åndssvagt, for der går jo alligevel ikke rigtig nogen. Men i dagtimerne skal man selvfølgelig ikke have lov, det er noget andet. Og hvis der var plads på vejene, så kunne man godt få nogle flere cykelstier hernede i midtbyen også – noget plads specifikt til cyklisterne. Men jeg tror bare desværre ikke, det er alle steder, der er plads til det.