Voxpop: 24 timer i Aarhus

Vi har været på gaden for at spørge aarhusianerne om, hvad de vil fremhæve af gode oplevelser i Aarhus. Fire personer giver her deres bud på, hvad de vil anbefale folk, der besøger vores by.

 


IMG_9953Navn: Victor Lander
Alder: 21 år
Beskæftigelse: Stand-up komiker

Hvad skal man opleve som det første, når man kommer til Aarhus?
Det er nemt at sige ARoS, men det er et vildt godt udgangspunkt for at se byen. I regnbuen får du et fedt overblik over, hvilken by du egentlig er i. Og så er det skægt, at der også er farver på. Og af lidt mindre ting, så synes jeg man skulle tage ned på V58. Stand-up comedy i Aarhus er i mit hoved det helt nye sort. Det er det, der kan sætte Aarhus fast på noget helt andet end bare Smilets By. Comedy-miljøet i Aarhus er sprudlende, og der er så mange dygtige komikere i Aarhus.

Hvor tager man hen for at spise?
Hele Vestergade er egentlig rigtig god, og Graven i Latinerkvarteret. Jeg vil ikke sige, at der er ét sted, der skiller sig ud. Men der er til gengæld en virkelig stor gruppe af gode spisesteder. Vesterlauget, Pica Pica, Le Coq. Og We Do Burgers, hvis man er til noget lidt mere greasy. Og så er der kommet et nyt sted, The Burger Shack, oppe på Frederiksgade, der også er godt. Der er sindssygt mange små, hyggelige steder, som kan formå at køre rundt.

Hvad skal man bruge sin aften i Aarhus på?
Der er nogle rigtig gode, store spillesteder. Train synes jeg for eksempel formår at booke et ret solidt line-up. Jeg synes, der er et godt spænd mellem nyt og gammelt. Up-coming og større kunstnere. Og det er et fedt sted at tage hen. Men der er også fede små scener over det hele. For eksempel Ambassaden, der er et fedt sted at se noget nyt. Og Svalegangen, der også er rigtig gode til at hjælpe nye folk op.

 


IMG_9928Navn: Louise Brandt
Alder: 29 år
Beskæftigelse: Socialrådgiver, men arbejder på Løves Bog & Vincafé.

Hvad skal man opleve som det første, når man kommer til Aarhus?
Jeg tror faktisk, jeg vil anbefale Aarhus Ø og lystbådehavnen. Jeg er havne-fan. Jeg kan godt lide det rå og industrielle. Måger der skriger, og togskinner der ikke bliver brugt til noget. Og så fascinerede byvandringer mig ved byen i starten. Jeg var for eksempel på en arrangeret byvandring, en Poverty Walk, med en tidligere misbruger. Og det var egentlig rigtig godt. For der så man en anden side af byen. Så det kunne jeg også godt anbefale.

Hvor tager man hen for at spise?
Jeg vil selvfølgelig anbefale Løves Bog og Vincafé, men ellers vil jeg også anbefale Vesterlauget. Vesterlauget er hyggeligt. Det er rigtig aarhusiansk hygge med lidt popsmart københavnerstemning. Og der kan man få en god øl eller en god drink. Og ellers Sofies Forældre, hvis man er okay med børn. Men det er også hyggeligt selv hvis man kommer uden børn, og de har rigtig god mad.

Hvad skal man bruge sin aften i Aarhus på?
Om sommeren er det rigtig hyggeligt nede ved åen. Og generelt skal man bare bruge byen og byrummet. For det er jo egentlig en ret flot by. Jeg er selv københavner, og da jeg flyttede til Aarhus tænkte jeg: Hold kæft en lille skodby, hvad skal jeg lave her? Men der er jo titusinde ting at lave, og her er så hyggeligt. Mange københavnere aner ikke, hvor flot Aarhus egentlig er.

 


IMG_9918Navn: Paul Hartvigson
Alder: 53 år
Beskæftigelse: Historisk guide og underviser

Hvad skal man opleve som det første, når man kommer til Aarhus?
Man skal gå rundt i Latinerkvarteret, indtil man farer vild. Det er et hyggeligt område med skæve gader. Og så ville jeg måske også tage ud for at tjekke DOKK1 og havnen ud. Jeg har også selv lige været oppe for at opdatere mig på Den Gamle By, og om lidt skal jeg mødes med en kollega, der arrangerer byvandringer.

Hvor tager man hen for at spise?
Jeg skal spise brunch på Folkestedet med en kollega i morgen.

Hvad skal man bruge sin aften i Aarhus på?
Jeg skal bruge aftenen på at lave en god middag med en gammel ven, der bor med udsigt over Vesterbro Torv. Det der med at besøge nogen, der bor et andet sted end én selv, det kan man altid gøre i byen – også hvis man er lokal.

 


IMG_9937Navn: Line Termøhlen
Alder: 24 år
Beskæftigelse: Studerende

Hvad skal man opleve som det første, når man kommer til Aarhus?
Jeg synes, det er lidt svært at vælge noget på den her årstid. Men jeg synes generelt, man skal opleve alle caféerne her i byen, og bruge dem. For vi har jo faktisk rigtig mange hyggelige caféer, hvor stemningen er helt speciel. Og så bor jeg selv på Trøjborg, og synes der er rigtig lækkert. Det er byen inde i byen, og det synes jeg bestemt, man skal opleve. Jeg bruger Riis Skov rigtig meget. Især her i foråret, hvor det hele snart begynder at springe ud.

Hvor tager man hen for at spise?
Jeg var på Café Gemmestedet for første gang i går, og der spiser man faktisk rigtig godt for ikke særlig mange penge. Det var hyggeligt, og der var en god stemning.

Hvad skal man bruge sin aften i Aarhus på?
Jeg arbejder på GBAR nede i Skolegade, så det vil jeg anbefale. Det er et sted for mangfoldigheden, og alle er velkomne. Der er plads til at danse og have det sjovt.