Ordet er frit: Trine Holm Thomsen

Mit navn er … Trine Holm Thomsen, og jeg er … Teaterdirektør på Aarhus Teater.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … da jeg fik min datter for fire år siden. Hun er den første aarhusianer i familien, og hun taler allerede meget aarhusiansk. Hun siger såååån i stedet for sådan. Det er herligt.

Jeg har en svaghed for … originaler. Oprigtige originaler. Folk, der bare er, som de er med al deres særhed og ikke folk, der vil være specielle. Det er jo bare selvoptaget. Og så elsker jeg personlige historier. Beretninger fra menneskers liv. De behøver ikke være eksotiske, bare de er oprigtige.

Jeg kan godt blive træt af … nutidens debatform og den bastante fokusering på, om du tilhører den ene eller den anden fløj. Jeg er træt af, at vi ikke er bedre til at lytte, forstå, søge at nå hinanden og opnå løsninger sammen. Den politiske magtkamp er styrende. Jeg har selv en stærk politisk interesse, og for at jeg kan fungere som politisk menneske, har jeg brug for holdninger, der får mig til at se nye perspektiver og til at forholde mig til mit eget ståsted. Hvis ikke der er plads til nuancerede stemmer i debatten, mister demokratiet sin værdi.

For tiden er mit hoved fuld af … casting og repertoiretanker. Vi er ved den tid på året, hvor næste års repertoire og rollebesætningen skal gå op. Det er et altopslugende arbejde, fordi man hele tiden synes, man kan gøre det bedre, og så er det et stort puslespil at få til at gå op. Vi planlægger på fire scener og en masse andre steder i huset og i byrummet.

Den største lærestreg, jeg nogensinde har fået, er … at man kun har hinanden én gang. Jeg tror, at alle der har mistet én, de har nær, har lært det. Det er jeg selv for nylig blevet mindet om, da jeg mistede min far.

Jeg ville gerne drikke en kop kaffe med … rigtig mange. Men Jesus ville da ikke være så tosset. Tænk at kunne sidde og sludre direkte med kilden. Jeg ville spørge ham, hvad han tænker, og om nogle af de måder vi udlægger kristendommen på i dag.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Marselisborgskovene.

Jeg har først for nylig fundet ud af … at køre el-ladcykel! Før jeg fik barn, var jeg sikker på, at sådan en skulle jeg i hvert fald aldrig have, men i dag redder den mit liv. Næsten. Og så giver den min datter og mig mulighed for at komme rundt i Aarhus og omegn – her er så fantastisk skønt.

Jeg kommer aldrig til at forstå … Vegetarer – der er da ikke noget som en stor steak!

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.