Skip a Heartbeat

Ordet er frit: Kathrine Forster

Mit navn er … Kathrine Forster, og jeg er … selvstændig med alt, hvad det indebærer af både frihed og usikkerhed. Jeg lever af at lave lækre webtekster om diverse produkter inden for livsstil, og jeg har skrevet om alt fra tallerkener til kjoler. Udover dette, drømmer jeg om at fortælle flere historier om mennesker; historier om skæbner, som i dag desværre tit drukner i kendisser og clickbait.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … faktisk fra før, jeg selv flyttede hertil. Da jeg var en ung pige, tog min far og jeg ofte på tur til Aarhus. Det var en tradition, at vi skulle kigge på de fine ting i Søstrene Greene og have æbletærte på Mackies. Hvorfor det lige var de ting, vi skulle gøre, kan jeg faktisk ikke huske, men disse ture står meget klart i hukommelsen.

Jeg er vild med … at fortælle historier og debattere på skrift. Jeg elsker den måde, hvorpå man kan forme og skrue på sproget ved at bruge forskellige ord og vendinger. Samtidig er det skrevne ord en måde, hvorpå man kan tænke sig om og vende ordene en ekstra gang, inden de ryger ud i verden.

Jeg kommer aldrig til at forstå … hvordan folk kan skrive grimme og nedsættende ting på nettet, som de aldrig ville sige face-to-face. Det er som om, at computeren skærmer for det naturlige filter, vi alle har i mødet med andre mennesker. Og passer vi ikke på, kan den også skærme for nærværet, som bliver reduceret til en sød video og en smiley, alt imens vi sidder alene bag skærmen.

Min guilty pleasure er … dyr to-go kaffe. Smagen af den lækre kaffe og det fikse lille papkrus. Og ja, jeg ved godt, at jeg da sagtens kan lave kaffe derhjemme, og jeg har også en skøn stempelkande, men glæden ved at få den lækreste latte serveret over disken slår ofte stempelkaffen derhjemme. Og så er der den hyggelige stemning og de andre mennesker, der sidder i venskabelig snak eller koncentreret over computeren.

Den største lærestreg, jeg nogensinde har fået, var … da jeg desværre måtte lukke mit elskede projekt Aarhustøsen på grund af stress. Projektet, som var et online magasin om mad, mode og bolig for unge kvinder i Aarhus, var godt på vej, da jeg desværre måtte lukke ned. Jeg havde ikke gennemtænkt processen, og den store arbejdsbyrde kom bag på mig. Jeg havde endda også nået at involvere andre i projektet, og det værste var faktisk at skuffe dem. Så nu går jeg frem med lidt mere forsigtighed og eftertænksomhed, men stadig med mange kreative idéer i hovedet.

Jeg ville gerne drikke en kop kaffe med … Anne Glad. Jeg elsker hendes viden om samt nysgerrighed på mennesker, hendes gode humør og den måde, hun har kørt hendes karriere på. Udover dette, er hun indbegrebet af god stil med de feminine kjoler, de finurlige accessories og de mange lækre stiletter, som er fast inventar uanset vejr og terræn. Så udover snakken om mennesker og karriere, skal jeg nok også lige have en liste over hendes favoritbutikker.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … vinduespladserne på Baresso ved Magasin. Her elsker jeg at sidde med min kaffe og betragte de mange mennesker, der kommer forbi. Jeg fascineres af mennesker og deres forskellighed, og jeg kunne sagtens betragte et enkelt menneske i længere tid, hvis ellers jeg fik lov.

Jeg plejede at tro … at jeg var en storbykvinde ud over alle grænser, og at jeg aldrig kunne få nok af midtbyen, livet og mulighederne. At jeg altid ville bo i byen og ville blive skør af livet i forstaden.

Men nu ved jeg … at stilhed og ro også kan være nødvendigt, og det ikke altid er fedt, at der er liv i byen, når klokken er over 22. At livet i forstaden faktisk virker tillokkende, når man skal sove om aftenen, så længe jeg kan få mit Aarhus C fix om dagen.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.