Ordet er frit: Bjarne Sandborg

Mit navn er … Bjarne Sandborg, og jeg er … teaterleder, instruktør og dukkefører ved Teater Refleksion i hjertet af Aarhus.

Jeg forbinder Aarhus med … skønne omgivelser, natur, kultur, ambitioner. Det er en lille by med et stort hjerte og den bedste vilje – hvor man dog nogle gange glemmer, at det kan være en stor styrke at være lille, og at man også kan blive hørt, selvom man taler sagte.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … give alle børn og voksne en teaterbillet i fødselsdagsgave, fordi jeg kunne ønske, at mange flere opdagede, hvilke gaver og inspiration der findes i den levende scenekunst.

Jeg plejede at tro … at det var nemt at tro på, at verden gradvist bliver et bedre og bedre sted at leve.

Men nu ved jeg … at det kræver en stor daglig indsats for at vedligeholde den tro.

For tiden er mit hoved fuld af … en dyb taknemmelighed og boblende glæde over de mange dygtige mennesker, vi har samarbejdet med det sidste år. Det har netop nu resulteret i en Reumert-nominering for teaterinstallationen Gerdas Rejse. Hurra! Og så glæder jeg mig til mange spændende fremtidsplaner og nye samarbejder på teatret i fremtiden.

Jeg kommer aldrig til at forstå … at støtte til kunst og kultur ikke i højere grad betragtes som en investering, og at vi hellere vil beklage os over, hvad velfærdssamfundet koster, i stedet for at fokusere på, hvad det giver. Det undrer mig, at mange ser på vores velfærdssamfund som en hindring for konkurrenceevne i stedet for at se det som et aktiv, vi kan brande os på og konkurrere på i forhold til andre lande.

Det gør mig glad, at … vi lever i et land, hvor vi er så privilegerede, at vi har mulighed, tid og overskud til at dyrke natur, sport, kunst og kultur.

Jeg bruger for meget tid på … at fortvivles over den voksende egoisme, frygt, splittelse og materialisme i vores samfund frem for at glæde mig over voksende erkendelser, fremskridt og de mange vidunderlige nye børn, der kommer til verden.

Jeg ville ønske alle aarhusianere vidste … at Teater Refleksion findes lige midt i byen og byder på skønne, magiske og usædvanlige teateroplevelser.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.