Ordet er frit: Tina Dalbøge

Mit navn er… Tina Dalbøge, og jeg er … selvstændig boligstylist, foredragsholder, underviser, forfatter og blogger.

Jeg forbinder Aarhus med … et farverigt og kulturelt byliv omgivet af skov og strand – kan det være bedre?

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … steder, jeg forbinder med glæde og fællesskab. Det sker blandt andet, når Rune Herholdt giver mig og 250 andre et ugentligt gospelfix i Jyllands største kor ’Aarhus Gospel Singers’, og i Rune Darlings løbeklub RunningNow, som mirakuløst har fået mig til at elske at løbe og dyrke fitness i Riis Skov.

Jeg bruger for meget tid på … mit arbejde, for jeg bliver ved med at kræse om et boligoplæg til idéerne, og om detaljerne sidder lige i skabet.

Jeg kommer aldrig til at kunne forstå … hvorfor vi mennesker ofte følger strømmen, og gør som moden eller tiden dikterer, i stedet for at mærke efter og vælge, hvad vi selv kan lide. For eksempel: Hvorfor drikker så mange af den samme kop eller kigger på den samme stribede vase?

Det bedste ved mit arbejde er … at møde så mange forskellige mennesker, se hvordan de bor, mærke hvem de er og finde frem til, hvad de kan lide, og hvad de brænder for.

Hvis jeg kunne, ville jeg drikke en kop kaffe med … med min netværksgruppe i stedet for en kendt personlighed. Da jeg startede som selvstændig for 12-13 år siden manglede jeg en sparringsgruppe. Jeg spurgte et par interessante kvinder, og de spurgte videre, og på den måde blev gruppen dannet. Lige siden har vi set hinanden cirka hver 5. uge, og udover at vi giver hinanden faglig sparring, så er vi også blevet så tæt forbundet. Og det sammenhold, og de gode grin, vi 8 kvinder har, betyder rigtig meget for mig.

Jeg ville ønske, at alle aarhusianere vidste … eller tænkte, at det, man mangler, må man selv forsøge at bidrage med.

Det bedste sted at tage et billede i Aarhus er … på en bestemt sti i Riis Skov, hvor der er et kig ind til Aarhus Ø. Her kan man se, hvordan skov møder by. For træernes blade danner en ramme og den nye bydel kan ses i baggrunden.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … have fokus på børn og unges fantasi, for det er samfundets brændstof. Og her tænker jeg både i institutioner og hos forældre. I dag købes der store plastikbiler og huler, der kan slås op på 10 sekunder. Jeg mener, at vi har glemt, hvor vigtig skaberglæden er. Jeg byggede sæbekassebiler og masser af huler, hvor det at bygge og skabe gav glæden og skubbede til kreativiteten. Jeg forstår udmærket, at børn vælger en iPad, for i langt de fleste hjem, jeg besøger, er der intet at skabe af, da alt overflødigt er smidt ud og plaiden henne i sofaen er for kostbar.

Jeg fandt for nylig ud af … at Instagram har givet mig en ny kundegruppe. Ikke på grund af min egen promovering på det medie, men fordi jeg får henvendelser fra kunder, der er røget i Insta-gryden og gerne vil  trækkes op igen og have hjælp til at finde deres personlige stil.

Folk ved ikke … at jeg – som vinterbader i Jomsborg, der holder til ved den Permanente – aldrig bader om sommeren, fordi jeg synes, det er for koldt.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.