Ordet er frit: Sten Oyre

Mit navn er … Sten Oyre, og jeg er … Sundhedsplatform-stalker! For godt et år siden mødte jeg Sundhedsplatformen (det elektroniske patient journalsystem, som har været i brug i øst Danmark i 2,5 år) og det blev had ved første blik. Jeg dannede Facebook-gruppen ’Sundhedsplatformen? NEJ TAK!’ og blev særdeles aktiv i den offentlige debat. Siden gik jeg ned med svær stress pga. Sundhedsplatformen. Mens jeg var syg blev jeg så fyret som psykiater på grund af nær Nordkorea-tilstande i øst Danmarks sundhedsvæsen. Ytringsfrihed er en by i Nordkorea. Derfor er jeg nu vendt hjem til Aarhus, hvor jeg bor centralt og arbejder 3 dage om ugen i Risskovs skønne bygninger. Et skønt bijob ved siden af mit stalker-hovedarbejde!

Mit stærkeste minde fra Aarhus … og hele mit liv var, da jeg stod med mit første barn i armene. Den følelse af ubetinget kærlighed var ZenGennemRystende skøn. Jeg fatter simpelthen ikke folk, som vælger ikke at få børn. BIG MISTAKE! De får så heller ikke børnebørn. Jeg glæder mig som et barn til juleaften; mit første kommer her i Aarhus til november! Tak Monica & Anders.

Jeg har en svaghed for … chokolade, burgere, is, tun og søde sager. Lindas Sandwichbars tunsandwich med deres lækre Chocolate Chip Cookie som dessert, hmmm NAM. Her begynder jeg at savle. Suk, af samme årsag drømmer jeg om at blive overvægtig. Noget jeg skulle tabe mig 7 kg for at opnå!

Hvis jeg var borgmester i Aarhus, ville jeg … fyre mig selv! Jeg er komplet uegnet som borgmester; meget dårlig til at bage rævekager og meget lidt magtliderlig. At jeg så er blevet fokuseret medie/magtliderlig er mere af stalker-nød end reel lyst. Helt sikkert. Hvis jeg kunne ændre noget, ville det være bedre uddannelsesboliger centralt, flere letbaner og flere supercykelstier. Jeg er også fan af mere medvind på cykelstierne (el!)

Et sted, jeg elsker i Aarhus … er Abegrotten. Det er bare SÅÅÅÅÅ RÅhyggeligt. Det emmer og summer af liv. Abegrotten og åbningen af åen er en genistreg fra byplanlæggerne. Jeg synes også, vi kan være stolte af ARoS. Jeg elsker dens skønne top, som med rette er blevet Aarhus’ vartegn. Genial oplevelseskunst. Universitetet og parken er bare skøn, men jeg erkender, at jeg som Aarhus-uddannet nok er lidt farvet. Aarhus er bare Danmarks hyggeligste storby. PUNKTUM.

Jeg bruger for meget tid på … Facebook i forhold til In Real Life. Burde nok mere gå på gader og stræder og råbe folk op. Hjælp. HJÆLP! Støt vores borgerforslag om én GOD ELEKTRONISK PATIENTJOURNAL, som så også ville aflive Sundhedsplatformen. Og ja, det vedrører også dig fra Aarhus.

Mine venner siger altid til mig … pas nu på dig selv. Husk at træne, forkæle konen og kattene, nyde ’børnene’ og nyde livet. Det gør jeg også, men må erkende, at min pligt som kaperkaptajn/Noah/Don Quijote/Moses/Stalker vejer tungt.

Folk ved ikke … at jeg havde en bror, der døde, fordi han var en ægte psykopat. Han kørte uden sikkerhedssele ind i en traktor sidste år. Jeg var meget ’stolt’ af min storebror. At se ham dø og respiratoren slukket er mit livs værste minde. At bære hans kiste var det tungeste psykiske, jeg nogensinde har gjort i mit liv.

Jeg bliver inspireret af … folk som sætter handling bag ord. Folk, der kæmper for en sag med næb og klør.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.