Søren Dahl, radiovært på programmet Cafe Hack. Tivoli.

Ordet er frit: Søren Dahl

Mit navn er… Søren Dahl, og jeg er… radio- og TV-vært, musiker, forfatter og foredragsholder.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er… opsætningen af Wagners ”Ringen” i Musikhuset – her hævede vi for en stund den kunstneriske barre betragteligt. Skulle der nævnes et andet stærkt minde, er det nok den aften, jeg mødte mine børns mor. Jeg ”glemte” med vilje en kasket, da jeg kørte hende hjem, så jeg kunne hente den dagens efter. Det er der kommet to helt vidunderlige dejlige børn ud af.

Jeg har en svaghed for de gode kaffebarer og caféer –  RS 28, Café Englen og selvfølgelig Café Hack er steder, hvor jeg nemt kan finde et akut behov for et besøg.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg… aldrig sove roligt, og så ville jeg blive træt af at gå med slips. Skulle der være penge til overs, ville jeg hurtigst muligt få anlagt en letbane ud til Aarhus Lufthavn.

Jeg kommer aldrig til at forstå at man kan stige på bussen uden at blive afkrævet billet.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … de grønne ”lunger” i byen og den korte afstand til vand, skov og centrum. Skulle jeg fremhæve et spot, der altid får hjertet til at banke, er det at stå foran facaden til Aarhus Teater oplyst i aftenmørket. Det er mageløst.

Jeg bruger for meget tid på … at checke min mobil for beskeder. Det er da for dumt! I et selskab kan jeg finde på at sige, jeg lige skal ud på toilettet, kun for at se om der skulle være kommet en besked.Jeg burde skamme mig. Nå, men nu er det sagt, og så må vi arbejde på det. Jeg er startet med ikke at checke min mobil den sidste time, inden jeg skal i seng.

Mine venner siger altid til mig… at jeg har for travlt.

Folk ved ikke…  at jeg er vild med alle skuespilleren Emma Thompsons film.

Jeg bliver inspireret af… at være i selskab med Ole Henriksen. Han har lært mig at blæse på janteloven, og så minder han mig konstant om, at vi skal huske at behandle hinanden ordentligt og med kærlighed.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er nødvendigvis ikke et udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.