Isak Hoffmeyer

Ordet er frit: Nanna Bøttcher

Mit navn er … Nanna Bøttcher og jeg er … og jeg er mor til Sonja på 8 og skuespiller på Aarhus Teater.

Mit forhold til Aarhus er … på en måde jomfrueligt. Jeg flyttede hertil i juli 2015. Jeg har dog boet her fra 2001-2005. Men byen har naturligvis forandret sig en del. Og det er selvfølgelig andre ting, jeg søger og bruger byen til nu, hvor vi er en børnefamilie, end da jeg var ung studerende her.

Hvis jeg var borgmester i byen ville jeg … forsøge med al magt at påvirke, hvor jeg kunne for at bibeholde åndehullerne i bykernen. Prioritere billige kvadratmeter, hvor alle slags mennesker har råd til at bo og/eller skabe noget. Så det skæve kan bestå, og nye initiativer og kreative ideer kan blomstre, så der stadig fremover vil være blandet handel, små gallerier, spillesteder, skæve bikse, stokroser, mælkebøtter, liv og ramasjang i gaderne. Ikke at ting ikke må forandres – der er sket fantastiske ting, siden jeg boede her sidst. Men der skal være balance i det. En stor by må være for alle. Hvis en by bliver så dyr, at den overtages af franchisekæder, spekulanter, glas, stål og ensretning, mister den sin charme, bliver affolket og dør. Derved bliver den også uinteressant for eksempelvis turister. Hvorfor rejser så mange danskere til Berlin? Jeg tror, det er fordi, man der har fundet en balance. Det gør byen super attraktiv og spændende.

Folk ved ikke … hvorfor jeg lige nu vasker min højre fod meget grundigt, inden jeg går på scenen i “Familien der kunne tale om alt”. Det er ikke en tvangshandling eller et ritual, men en lavpraktisk gestus for en kollega. Kom selv og se hvorfor.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Børnenes jord! Et unikt og fantastisk sted for alle. Midt i centrum. Smukt! Jeg kom der også i min studietid, hvor jeg ikke havde børn. Sad på en bænk og nød luften, lyden af legende børn, brægende geder. Liv! Der er noget ved det sted, der rører mit hjerte.

Jeg kan godt blive træt af … levebrødspolitikere, der med skingre toner, løgne og spin klæber til magten for magtens skyld, men mangler visioner og evnen til at debattere, lytte til og lære af hinanden. Som fører symbolpolitik. Laver kortsigtede løsninger. Skrigeriet over hele linjen udmatter befolkningen og afføder politikerlede. Det er farligt for vores demokrati.

Jeg har først for nylig fundet ud af … at benytte det ny forældreintra og tabulex. Jeg syntes liiiige, jeg havde fået has på det eksisterende – men så kom der nyt design og nye funktioner. Puha. Men jeg arbejder på det!

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … at stå til min translokation på teaterskolen i juni 2005 i en solbeskinnet baggård i Skolegade sammen med min årgang og modtage mit uddannelsesdiplom. Det var en stor dag!

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … hvor fantastisk et teaterhus, der ligger lige over for domkirken. Et smukt, gammelt kraftcenter for alle. Med rum for gode historier, latter, tårer, refleksion og nærvær. Bygningen er smuk og troner flot udadtil, javel. Men indvendigt? WOW! Kom ind og kig.

Afslutningsvis vil jeg lige sige … at det pipler op af jorden med vintergækker og erantisser nede i vores gård. Er I klar; nu kommer mit forårsskrig; YYYYYEEEEAAAAAAHHHH!

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende aarhusianere, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.