Ordet er frit: Michael Piloz

Mit navn er … Michael Piloz, og jeg er … en engageret sportsdirektør, statistiker, halspeaker og altmuligmand i basketballklubben Bakken Bears, samt, når jeg ellers er hjemme, familiefar.

Jeg er vild med … at tage til fodboldkampe med min søn og datter. Og at forsøge at kommunikere med mit barnebarn (8 måneder gammel). Og at springe i bilen på sommerferietur til Sydeuropa – Baskerlandet og Galicien er fantastiske steder at holde sommerferie. Og at tage med hele familien på road trip til USA.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … gentænke, hvordan driften af Atletion skulle være. Stedet drives ud fra nogle helt andre forudsætninger, end da den oprindelige driftsaftale blev indgået. At Arena drives af en fodboldklub er i sig selv paradoksalt, idet fodboldklubben jo primært skal tjene penge på driften af et fodboldhold. Samtidig er Arena blevet bygget, så den ikke understøtter elitesportens behov. Jeg ville også få prioriteret, hvad Aarhus som by skal kunne, og hvad vi lader andre byer om – og så ville jeg kommunikere det ud. Der er ikke ressourcer nok til at være verdensmestre i alt, hvad man rører ved, og så er det måske bedre at foretage nogle fravalg. Måske er det ok, at Herning og København har en kæmpehal, og Aarhus ikke har. Til gengæld skal vi så putte alle tilgængelige ressourcer i Musikhuset eller ARoS og Den Gamle By (eller den kommende basketballhal)… Det er mere spiseligt at være åben om sine fravalg end at forsøge at lade som om, man kan og vil det hele.

Jeg drømmer om … at alle sportsklubber – og jo da, i hvert fald min egen – fik deres egen facilitet, for de klubber, som har det, er dem, der klarer sig bedst. Men igen så kræver det, at sportsklubbers faciliteter er af høj prioritet i Aarhus.

Jeg bruger for meget tid på … at drikke cola. Det smager fantastisk, men står efter sigende ikke på den anbefalede plads i kostpyramiden.

Jeg forbinder Aarhus med … at spise en shawarma i Guldsmedgade. Jeg boede på et tidspunkt i Grønnegade og fattede i den anledning en endnu større kærlighed til denne spise, der dog også fint kan indtages i Ryesgade eller på Silkeborgvej. Lidt længere fra centrum kan indtagelse af shawarma i Bazar Vest bestemt også anbefales.

Folk ved ikke … at mit let spøjse efternavn stammer fra Frankrig, hvor min far kommer fra. Jeg har ellers forsøgt at holde det skjult, eftersom han er opvokset i Afrika, så jeg er ikke sikker på, at jeg af flertallet i Folketinget kan betragtes som dansker, især fordi jeg heller ikke er medlem af Folkekirken og heller ikke går i kirke til jul.

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, er … kun at bruge energi på det, du kan gøre noget ved. Men ét er et godt råd – noget andet er at huske at leve efter det.

Jeg vil gerne drikke en kop kaffe med … en person, der har en investerings- og driftsplan for en ny basketballhal klar. Dog er jeg endnu ikke blevet gammel nok til at drikke kaffe, så jeg vil helst undvære – men jeg vil nok gøre en undtagelse, hvis jeg bliver inviteret til møde om en ny hal.

Jeg bliver ofte spurgt om … ikke man har en god, lang sommerferie som ansat i en basketballklub – når sæsonen slutter midt i maj og først starter igen i slutningen af september. Men nej, man har aldrig ferie, der er hele tiden nye og spændende opgaver, der trænger sig på – den dag, der er tomt i kalender og på skrivebord, da er man gået i stå.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.