Marie Bentzon Sørensen

Fælles om at ældes

Huset Trøjborg er et samlingssted for ældre på kryds og tværs. Her kommer man for at møde mennesker, der er det samme sted i livet, og som deler ens interesser. Om det er motorcykler, malerier eller mad, er alle velkomne. Huset rummer 110 foreninger og fungerer som en platform for foreningernes aktiviteter. Der er åbent i alle døgnets timer, og det bliver aktivt brugt af ældre aarhusianere fra hele byen. Aarhus Kommune er den eneste kommune i landet, som tilbyder lokaler gratis til foreningslivet.

Fotoholdet har deres eget lokale i huset med computere og udstyr. De mødes hver tirsdag, og denne formiddag forbereder de sig sammen til en udstilling på Aarhus Rådhus med temaet ’livet’.

 

Klaus Gottfredsen (tv.) har arbejdet hele livet som pressefotograf og underviser nu fotoholdet i Huset Trøjborg.

 

For to år siden rykkede Frivillighuset i Skt. Pauls Gade til Trøjborg, og Frivillighuset blev slået sammen med lokalcentret og blev til det, der i dag fungerer som Huset Trøjborg.

 

Cafeen er samlingspunktet i Huset. Her kan brugerne få brunch, frokost eller kaffe og kage til en billig pris. De er 30 frivillige, der står for cafeen.

 

I cafeen sidder motorcykelbanden, som de bliver kaldt af de frivillige. Her mødes de en gang om ugen.
Parkinson-foreningen danser hver anden tirsdag i Huset Trøjborg. Det er enormt vigtigt for folk med parkinson at træne og holde sig i gang. Og dans kan netop bruges til at styrke motorikken og stimulere hjernen.

 

På danseholdet er det ikke trinnene, der tæller, men livskvaliteten. Efter dansetimen med Hanne Taisbak er der kaffe og kage.

 

Jørgen Thaysen (nr. 3 fra højre) har modtaget en besked fra en kvinde på datingsiden senior.dk. Herrerne i Salonorkestret Canzonetta spiller ’kniv- og gaffelmusik’ og kender hinanden godt. De har spillet sammen i 15 år.