Ordet er frit: Mette Kier

Mit navn er… Mette Kier, og jeg er… programchef i Musikhuset Aarhus.

Jeg forbinder Aarhus med… et stærkt musikliv. Jeg flyttede til byen i ’82, hvor musikken drønede derudaf, og Musikhuset blev indviet. Det blev på en måde startskuddet for en opblomstring af byens kulturliv, hvor ARoS kom til sammen med Filmbyen, Godsbanen, DOKK1 og et helt nyt Moesgaard Museum. Det er vildt, som byen har udviklet sig. Heldigvis har vi med Europæisk Kulturhovedstad i 2017 og alt det andet spændende, der er sket i byen de seneste år, fået rystet lillebrorsyndromet af os.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er… Risskov og turen langs stranden, hvor jeg har min faste løberute. Jeg er opvokset i Holstebro, så det er et privilegium at bo så tæt på vand og strand. For er der noget bedre end at cykle langs Den Permanente og helt ind til midtbyen?

Jeg kommer aldrig til at kunne forstå… mennesker, der bruger tid på at brokke sig over alt muligt. De bør få sig en pytfugl, som kan sidde på deres skulder og minde dem om at sige pyt. Jeg tror på, at man skal vælge sine kampe med omhu.

Det bedste ved mit arbejde er... at det giver rigtig mange mennesker fælles kulturoplevelser, som kan være med til at fremme livskvaliteten og gøre Aarhus til en god by at bo i.

Lige siden jeg var barn… har jeg elsket at sætte i gang. Da jeg gik i børnehave sad de andre og ventede på, at jeg skulle blive afleveret af min mor, så vi kunne lege en ny leg.

Min yndlings Aarhus-sang… må være Thomas Helmigs Malaga, da jeg deler hans udlængsel og kærlighed til Malaga, men jeg lukker mine øjne i Aarhus. Ellers må det være Gnags’ Slingrer ned af Vestergade, som er en gade, jeg har gået ned af så mange gange, da jeg læste på universitetet og arbejdede på Café Anna om aftenen.

Hvis jeg kunne, ville jeg drikke en kop kaffe med… David Lynch, som er en vildt fascinerende kunstner. Jeg har skrevet opgave om hans film Blue Velvet og Wild at Heart og skrev speciale om hans tv-serie Twin Peaks.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg.. skabe en så stærk infrastruktur, at det slet ikke ville give mening at køre i bil ind til byen. Jeg ville også sørge for, at der kom en letbane, som kørte direkte ud til Aarhus Lufthavn, så vi fik en hurtig forbindelse ud i verden til glæde for både aarhusianere og vores kunstnere i Musikhuset.

Jeg ville ønske, at alle aarhusianere vidste… hvor mange gratis arrangementer, vi har i Musikhuset, og at vi præsenterer flere end 1200 arrangementer årligt, så der altid er noget at komme efter.

Jeg fandt for nylig ud af… at Aarhus er lige så smuk fra vandsiden som fra landsiden. Jeg er nemlig i fuld gang med at lære at ro tourkajak.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet.