Ordet er frit: Marc Sejr Eggen

Mit navn er … Marc Sejr Eggen, og jeg er … lille Arthurs far, Louises forlovede og desuden den daglige tilstedeværelse ved Kulbroen, et højambitiøst byudviklingsprojekt på Sydhavnen i Aarhus C.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … at det er her, jeg gennem de sidste 8 år har fundet mig selv og mit livs kærlighed samt fået min dejlige søn. Hvis jeg flyttede herfra – det kommer nok ikke til at ske – ville det være det, jeg huskede Aarhus for mere end ét bestemt øjeblik.

Folk ved ikke … at jeg ikke er arkitekt eller byplanlægger, bare en handelshøjskoletype med en baggrund inden for innovation, kultur og iværksætteri. Jeg er ikke storbyaarhusianer, bare en tilflytter fra den minimale sønderjyske by Vester Sottrup. Jeg mener ikke, at man skal være noget eller nogen bestemt for at kunne påvirke udviklingen af vores by og samfund.

For tiden er mit hoved fuld af … hvordan vi ved Kulbroen skaber det vildeste offentlige byrum, mødested, omdrejningspunkt og hjerte i Sydhavnen – som samtidigt er en anderledes kulturinstitution og platform i og for hele Aarhus. Ambitionerne er mange og voldsomt høje, men det er enormt berigende at få lov til at arbejde på denne meningsfyldte sag sammen med utallige gode mennesker fra lokalområdet og resten af byen.

Jeg kommer aldrig til at forstå … mig-mig-mig-kulturen, med alt hvad det indebærer af grådighed, selviscenesættelse og egoisme. Jeg ville ønske, det kunne fjernes fra vores DNA, fordi jeg ser det som den allerstørste barriere for en reel bæredygtig udvikling og omstilling af vores alles verden.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … arbejde for, at diversitet og mangfoldighed oprigtigt blev set som styrker for vores samfund. Gøre plads til kreative frizoner, hvor vi i byens sprækker kan skabe vilde oaser og tillade byens mange idérige borgere at udfolde sig. Arbejde for at skabe større solidaritet blandt alle samfundets lag. Gøre Aarhus verdenskendt for mere meningsfyldt iværksætteri og byudvikling. Og for lige at have lidt selverkendelse: Jeg ville have meget svært ved at skulle arbejde og forhandle med politikere, der ikke tør være visionære og ønsker at trække i håndbremsen.

Jeg bliver inspireret af … mennesker, der behandler andre ordentligt og næstekærligt. Og det er så sindssygt tydeligt, når du møder andre, der oprigtigt og helhjertet kun kan fungere på denne måde! Derudover bliver jeg vildt begejstret over møder og snakke med ligesindede, hvor vi tør drømme om en bedre, federe og mere positiv verden.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … sjovt nok, Kulbroen. Denne lille oase symboliserer for mig uanede potentialer og drømme for byen, og jeg vil allerhelst befinde mig et sted, hvor der er optimisme og muligheder at spore frem for det modsatte.

Jeg har en svaghed for … det klassiske svar – kage og søde sager – passer i høj grad også på mig. Men allermest får jeg et sug i maven, når jeg hører historier om mennesker, der kæmper med langt mere alvorlige ting – såsom psykisk sygdom, misbrug eller handicap – end jeg. Hvor ville jeg dog ønske, at vi var bedre til at støtte og værdsætte disse mennesker.

Jeg fandt for nylig ud af … at der skal ubeskriveligt meget til for, at jeg vil give afkald på mit deltidsiværksætterjob, selvom lønnen er lav. Jobbet tillader mig at arbejde med sindssygt spændende ting sammen med gode mennesker – men det giver mig også masser af fleksibilitet og selvbestemmelse i hverdagen til at bruge mest tid sammen med min lille familie. Tid til spændende og dejlige stunder trumfer altid penge for mig.

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.