Ordet er frit: Maja Andersen

Mit navn er … Maja Mette Østerhaab Andersen, og jeg er … 22 år gammel. Til dagligt læser jeg Religionsvidenskab på Aarhus Universitet, og er formand i Red Barnet Ungdom Aarhus.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … fra Aarhus Universitetshospitals afdeling på Nørrebrogade, hvor jeg overnattede med min mor, der lige var blevet opereret for brystkræft. Jeg sender hermed min dybeste taknemmelighed til de folk, der gjorde hende rask. 

Jeg har en svaghed for … is. Og det er ikke nemt, når man bor i Aarhus midtby. Her findes nemlig et væld af gode is-steder med lækker hjemmelavet is. Mit yndlingssted er uden tvivl Social Foodies, hvor min favorit må være eskimo-isen. Selvom alle smagene derfra er vildt lækre. 

Folk ved ikke … at jeg har en stor fascination af ballet. Faktisk så stor at jeg tit tænker på, om jeg mon har været balletdanser i mit tidligere liv. Dog synes jeg, at det er træls, at mulighederne for at se ballet i Aarhus er så dårlige… men så har jeg jo en undskyldning for at tage til København. 

For tiden er mit hoved fuld af … planlægning. Det kræver nemlig en del planlægning, når jeg både skal få tid til uni, passe mit frivillige arbejde i Red Barnet Ungdom, læse arabisk på aftenskole og derudover passe mit fritidsjob i H&M. Men jeg elsker planlægning, og i de uger hvor det hele går op, så er det altså ret fedt. Også selvom man godt kan blive helt forpustet, bare af at tænke på alle de opgaver, der ligger foran en. 

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … forbedre forholdene for byens religiøse minoriteter. Rent praktisk ville det nok være at give borgerne (især børn i folkeskolerne) en mere kvalificeret og nuanceret viden om religionerne (og især dem, som vi ser størst repræsenteret, som fx islam), så de stilles bedre til at kunne navigere i den verden/ det samfund, vi lever i. Derved kunne man måske forebygge, at deres holdninger ikke i så høj grad blev formet af mediernes agendaer, fordi de netop tidligt var blevet udstyret med denne viden og disse redskaber. Derudover skabe plads og rummelighed for den religiøse udfoldelse, fordi jeg synes, at det er noget af det smukkeste og fineste. Religion er blevet noget, folk ser skævt til, fordi vi ser, at det kan føre til så mange grusomheder. Men hvis man studerer det i sin kerne, så finder man virkelig ud af, både hvor ens alle religioner er, men også hvor vigtigt det er at værne om.

Jeg bruger for meget tid på at … tænke over unødvendige detaljer. Jeg kan godt lide at have kontrol over alting, hvilket tit resulterer i, at jeg overtænker både fortidige og fremtidige begivenheder, hvilket jo klart er ganske unødvendigt. 

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … min lejlighed. Jeg holder meget af at være social, men har også brug for et sted, hvor jeg bare kan trække mig tilbage, og tanke op. Og jeg er ikke bange for at indrømme, at jeg faktisk er ganske glad for mit eget selskab.

Kunne jeg skrue tiden tilbage, ville jeg … opleve en ekstra dag sammen med min mormor. Min mormor havde det dejligste grin og var et menneske, der ville gå meget langt for at hjælpe andre mennesker. Så langt at hun tit tilsidesatte sine egne behov. Det er en ting, som jeg kan genkende meget fra mig selv. 

Jeg fandt for nylig ud af … hvor dårlige forholdene er for børnene på Sjælsmark. I Red Barnet Ungdom har vi flere klubber derude, og historierne derfra giver mig ondt i maven. Heldigvis kommer de jo ud nu, hvilket også virkelig var på tide…

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.