Ordet er frit: Lone Jensen

Mit navn er.. Lone Jensen. Jeg er kulturkonsulent hos Kulturforvaltningen i Aarhus Kommune og daglig leder af Ungdomskulturhuset – UKH i Aarhus.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … Der er altså mange stærke minder, for jeg har boet her så mange år. Et minde, der stadig står lysende klart, selvom det er fra år 2000, er forestillingen ‘Excentricus’ med det canadiske cirkuskompagni Cirque Éloize. Det var den første ny-cirkus forestilling, jeg så, og den slog fuldstændig benene væk under mig. Jeg sad i et fyldt Ridehuset. På scenen udspandt sig en fortælling om livet i en lille by, fortalt gennem fantastiske cirkus acts. De forskellige acts blev bundet sammen med fuldstændig forrygende livemusik, som næsten blæste taget af Ridehuset. Her blev alle de små hverdagshistorier pludselig interessante og nærværende. Det hele kulminerede for mig, da en ung mand resolut kravlede op i et reb og kastede sig ud i en dødsensfarlig kamp mod sine indre dæmoner for til sidst at styrte mod jorden… Jeg har aldrig siden set noget, som greb så stærkt om mine følelser. Det var for vildt!

Jeg har en svaghed for.. ny-cirkus på grund af ovennævnte forestilling og en masse andre ny-cirkus forestillinger, som jeg siden hen har nydt.

For tiden er mit hoved fuld af.. flytningen af Ungdomskulturhuset. Der er pænt meget at se til, når et helt ungdomskulturhus skal flytte ind i en ny bygning, som tidligere har været et hospitalskøkken. Man tror, det er løgn, hvor mange tilladelser, der skal søges, og godkendelser der skal gives, inden bygningen kan tages i brug til andet formål end det hidtidige. Der skal bestilles affaldscontainere, gøres rent, rives ned og bygges op. Der skal gives sparring på ny hjemmeside, som skal ledsage flytningen, og samtidig er der tusindemilliarder spørgsmål fra de unge brugere og alle mulige andre.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg.. have fokus på at skabe en by, hvor der er plads til alle – også i midtbyen. Jeg ville arbejde på at skabe flere grønne åndehuller overalt i kommunen og skabe plads til det kreative og skæve. Det mener jeg nemlig, er det, der er med til at give Aarhus kant og gøre byen interessant. Jeg ville arbejde for at skabe en ny folkeskole, hvor etik, filosofi, kunst, kreativitet og madlavning står helt centralt i skoledagen. Jeg ville også arbejde på at fremme den kollektive trafik, og at få flere til at vælge cyklen – ikke mindst skoleeleverne, men det kræver jo sikre skoleveje og færre forældre, der kører deres børn i skole. Jamen, der er bare så meget, jeg ville have fokus på. Jeg kunne blive ved!

For mig ville Aarhus ikke være det samme.. uden vores rige kunst- og kulturliv. Det var grunden til, at jeg flyttede til byen.

Jeg bliver ofte spurgt om.. jeg vil dele mine madopskrifter.

Jeg bliver inspireret af.. at luge ukrudt i min have. Så får tankerne frit løb og drøner rundt og skaber sære forbindelser. Det hænder ofte, at jeg på den måde får nye idéer.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er.. Ungdomskulturhuset. Her findes en fantastisk mangfoldighed, som jeg ikke møder andre steder. Her bliver jeg fyldt med håb for fremtiden <3J

Folk ved ikke.. at jeg elsker at lave mad, og faktisk er ret ferm til det. Jeg elsker at lave mad fra alverdens lande. Jeg har en skuffe fyldt med alle mulige krydderier.

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.