KULTURGUIDEN // UGE 21

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for smagsløgene, øjnene, festen, benene, hjernen og familien. 

For smagsløgene

Aarhus Cocktail Festival 
De klassiske, de farverige, de nye, de twistede. Dét er, hvad du kan smage på, når Aarhus Cocktail Festival 2019 indtager Ridehuset i denne uge. Du kender nok Daiquiri, Mojito, Gin & Tonic og Dark & Stormy, men cocktailuniverset er enormt, og til dette smagsfulde event kan du med garanti udvide din horisont. Her står de bedste bartendere i branchen klar til at kreere forskellige cocktails, som du frit kan udforske, så snart entréen er betalt. Glæd dig til en festlig cocktail festival med udelukkende kvalitetscocktails. Arrangørerne af Aarhus Cocktail Festival står til dagligt bag de aarhusianske cocktailbarer Gedulgt, St. Pauls Apothek og Herr Bartels, der alle er kendt for særligt velsmagende cocktails.  Dato: Den 24. + 25. maj Tid: Fredag 20.00-23.00 – Lørdag 16.00-23.00 Sted: Ridehuset Pris: Fra 245 kroner.

For Øjnene

110-års jubilæumsudstilling
I 1909 var Aarhus vært for den legendariske Landsudstilling. En bemærkelsesværdig udstilling, der skulle vise, hvad Danmark kunne præstere indenfor industri, håndværk og kultur. I alt bidrog 1850 udstillere med deres indslag på udstillingen, og 667.000 gæster besøgte udstillingen. I denne uge fejres udstillingens 110-års jubilæum, og i den forbindelse inviterer Kulbroen og Den Gamle By til en gratis endagsudstiling om Landsudstillingen. Oplev plakater, billeder og finurlige fortællinger fra udstillingen, og tag med tilbage i tiden til en af Aarhus’ vildeste somre.
Dato: Den 26. maj Tid: 11.00-15.00 Sted: Kulbroen, Kalkværksvej 5G, 8000 Aarhus Pris: Gratis.

For Festen

Aarhus Volume Under Gaden
Oplev en storslået gadefest, når Aarhus Volume gentager succesen Aarhus Volume Under Gaden. De inviterer til en særlig fest med en helt speciel stemning i bydelen omkring Godsbanen, Institut for (X) og under Ringgadebroen. Udover en gadefestival fuld af urbane musikartister, kan du opleve inspirerende talks, debatter, sport og streetfood. Glæd dig også til at se internationale kunstnere udsmykke de nærliggende bylærreder med street-art graffiti. Som noget helt nyt i år, kan du opleve en ny teltscene, hvor den lokale DJ- og livekultur spiller op til fest.

Dato:
Fredag d. 24. og lørdag d. 25. maj Tid: 16.00-02.00 
Sted: Studenterhus Aarhus Pris: Endagsbillet 50 kroner, partout 80 kroner. 

For benene

Den store vandring
Tag med på en smuk vandring langs kysten, blandt skov og bakker og nyd oceaner af unikke udsigter. Den Store Vandring inviterer til en dag i naturens tegn. Sammen med dig og en masse andre vandrer de i denne uge fra Moesgaard Museum til Kalø Slotsruin. En strækning på knap 40 kilometer. Hop i de gode sko, pak en lille rygsæk med mad og drikke, og nyd ellers strækningen mellem de to østjyske perler. Vandringen starter ved p-pladsen ved Moesgaard Museum klokken 09.00, og derfra vandres der afsted med cirka 5 km/t med pauser undervejs. Glæd dig til en længere naturoplevelse, og forvent at være fremme ved Kalø Slotsruin klokken 18.00. God tur!
Dato: Lørdag den 25. maj Tid:  09.00- ca. 18.00 Sted: Afgang fra Moesgaard Museum Pris: Gratis. 

For Hjernen

Foredrag om angst
Angst er en naturlig følelse, når vi oplever fare. Men for 300.000 danskere fylder angst så meget, at det udvikler sig til en psykisk lidelse. En såkaldt angststilstand. Angst hæmmer for mange livskvaliteten, men hvad er angst egentligt, og hvordan håndterer vi den? Det kan du blive klogere på i denne uge. Mød Anna Helena Blomgren Johansson, der er psykolog ved Klinik for PTSD og Angst ved Aarhus Universitetshospital. Hun vil fortælle om de forskellige typer af angstlidelser, årsagerne til angst, forebyggelse og behandling.
Dato: Mandag den 20. maj Tid: 16.30-18.30 Sted: UngKirken, Nørre Alle 23K, 8000 Aarhus Pris: 25 kroner.

For Familien

Kong Arthur indtager Moesgaard Museum 
Oplev årets største udendørs teaterforestilling, når Det Kongelige Teater i samarbejde med Moesgaard Museum præsenterer forestillingen Kong Arthur. Et actionbrag om en konge, der må bekæmpe det onde for at redde sit England og genvinde dronningens kærlighed. Kong Arthur er en forestilling for hele familien, og under åben himmel kan i sammen komme tæt på troldmænd, riddere og skønne dronninger. Kom tidligt og nyd en medbragt picnickurv, eller kig forbi caféen, mens børnene leger i det grønne landskab. Lad jer tryllebinde af en mindeværdig oplevelse med vilde stunts, ild, eksplosioner, motorcykler, heste, 100 statister og masser af kærlighed. Dato: 22. maj – 29. juni Tid: Tirsdag-lørdag kl. 20.30 Sted: Ved Moesgaard Museum Pris: Fra 75 kroner.