Ordet er frit: Kirsten Rud Bentholm

Mit navn er …Kirsten Rud Bentholm, og jeg er… leder af DokkX, Aarhus Kommunes velfærdsteknologiske udstillingsrum, koordinator for Careware, som er en national dialogplatform for udvikling og implementering af velfærdsteknologi samt leder af den socialøkonomiske virksomhed Teknologi i Praksis. 

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … wauhhh fornemmelsen, da jeg flyttede hertil i 1973 fra en midtjysk provinsby.

Jeg har en svaghed for … byens listige kaffesteder, lækre isbarer med hjemmelavet italiensk is og byens mange takeaway muligheder med  international mad af høj kvalitet.

For tiden er mit hoved fuld … af DokkX´s engagement i 3 store internationale events IWDK, IoT week og AAL forum 2019, som alle tre foregår i Aarhus i 2019. Her kan vi for alvor sætte DokkX på landkortet, både nationalt og internationalt, som det førende dialog- og showroom for velfærdsteknologi.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … arbejde for flere grønne, rekreative områder – specielt i Aarhus C og på Aarhus Ø – og sikre at der ikke bygges flere uskønne højhuse, men at der satses på smukt og bæredygtigt byggeri, der passer ind i bybilledet.

Jeg bliver ofte spurgt om … velfærdsteknologi ikke bare er en kold erstatning for varme hænder… Jeg svarer altid, at velfærdsteknologi tværtimod kan forlænge de varme hænder og sikre, at vi alle i fremtiden kan få den hjælp, vi har brug for, trods slunkne kommunekasser og mangel på plejepersonale.

Jeg kommer aldrig til at forstå … at den nye havneplads er indrettet så uhensigtsmæssigt i forhold til tilgængelighed for både fodgængere, cyklister og gangbesværede. 

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Latinerkvarteret med de alle de små hyggelige og unikke butikker, caféer og restauranter – alle med parisisk charme.

Jeg bruger for meget tid på … at vente på at det bliver grønt i krydset ved Nørreport og Navitas. 

Jeg fandt for nylig ud af … at Øgaderne er verdens bedste sted at bo – med Børnenes Jord som den grønneste og hyggeligste oase for børn, unge, forældre og bedsteforældre.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er nødvendigvis ikke et udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.