Jørn_Sønderkjær_Christensen

Ordet er frit: Jørn Sønderkjær Christensen

Mit navn er … Jørn Sønderkjær Christensen, og jeg er … leder af Aarhus Events. Ved at trække store events til byen eller sammen med andre selv udvikle events inden for sport, kultur, så er Aarhus Events sat i verden for at  bidrage til vækst, udvikling og oplevelser. Så har man en idé til en større event, er Aarhus Events en rigtig god indgang.

Jeg brænder for … Aarhus, men elsker at møde og blive inspireret af verden udenfor.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … nok svært at isolere til et enkelt. Var det den lyse morgen, hvor jeg gik hjem fra fødeklinikken i Vennelystparken efter at være blevet far for første gang? Eller var det, da et helt enestående samarbejde mellem kommunen og ARoS i 2009 resulterede i den første Sculptures By the Sea-udstilling med en overvældende tilskuerinteresse? Eller var det afslutningen på et helt fantastisk Tall Ships Races i 2013 skabt af en samarbejdende by, hvor alt, hvad der overhovedet kunne flyde i og omkring Aarhus, var på bugten for at opleve Parade of Sail? Der er mange at vælge iblandt, men lad os skabe nogle nye minderige oplevelser og ikke fokusere så meget på minder.

Det bedste/særlige ved at være aarhusianer, er … at det er en lykkelig by. Aarhus er af FN gennem flere år blevet udpeget som en af de lykkeligste byer i verden. Man kan sætte sig mange mål her i livet – også som by, men at være kåret som verdens lykkeligste by – det bliver ikke meget større!

Jeg har en svaghed for … Aarhus Bugten. En sejltur i let brise med indkig til byen og skoven kan gøre mig helt lyksalig. Derfor glæder jeg mig også meget over, at Aarhus i 2018 er vært for VM i Sejlsport i samtlige olympiske sejldiscipliner. Det er ikke kun for hardcore sejlere – det bliver også en kæmpe maritim festival, hvor alle kan komme til at opleve glæden ved vand.

Jeg kan godt blive træt af … sure mennesker, der har lidt for travlt med sig selv. Forleden morgen oplevede jeg, hvordan en utålmodig bilist med voldsom dytten ved et vejkryds gjorde sit for at ødelægge dagen for et sødt ældre ægtepar, der ikke var helt så hurtige. Fartbøllen var nok ikke fra Aarhus …

Jeg kommer aldrig til at forstå … ondskab.

Jeg forbinder Aarhus med …  vækst, udvikling og et hav af oplevelser skabt af kreative og arbejdssomme mennesker. Det er deres ihærdighed og deres evne til at samarbejde på kryds og på tværs, der har gjort Aarhus til, hvad byen er idag.

Det vigtigste for mig er … hver evigt eneste dag at forsøge at være et godt menneske, der spreder mere glæde og latter end det modsatte. Jeg synes godt om Dronningens opfordring i sin nytårstale om, at vi bliver lidt mere opmærksomme på de mennesker, vi møder på vores vej. Det er vel med mennesker, som det er med livet generelt: Vi ved ikke helt, hvad vi løber ind i, men vi bestemmer selv, hvordan vi reagerer på det.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … Den Permanente. Jeg kommer der næsten hver eneste morgen året rundt. Uanset om det er en skøn sommermorgen eller en mørk og iskold vinterdag, hvor bølgerne slår ind over molen, så giver en tur i bølgerne masser af energi.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste …  hvor dejlig en by vi bor i, og de muligheder vi med Aarhus som Kulturhovedstad har for at gøre byen endnu bedre. Men de skal også vide, at vi hver især har et ansvar. Lad os i fællesskab gøre Kulturhovedstadsprojektet i 2017 til dette århundredes ”1909 Landsudstilling”.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.