Ordet er frit: Jacob Fabricius

Mit navn er … Jacob Fabricius og jeg er … kunstfaglig direktør på Kunsthal Aarhus. Og jeg er så heldig at arbejde med kreativt tænkende og vidensproducerende folk.

Jeg forbinder Aarhus med … vand, skov, Nils Malmros og TV-2.

Min bedste oplevelse fra Aarhus var … da jeg var omkring 13 år i 1984 og i forbindelse med en skoleopgave tog til Aarhus for at lave et interview med Sven Gaul fra TV2. Jeg havde lavet en aftale med ham, men han dukkede aldrig op. Da kvinden i nabolejligheden havde passeret mig to gange den formiddag, spurgte hun, om jeg ledte efter nogen. Jeg fortalte, hvorfor jeg sad der, og hun sagde, at han vist var ude at rejse. Hun var super sød og arrangerede, at jeg kunne møde Steffen Brandt i stedet. Det var fantastisk, for jeg var stor fan. På vej til interviewet så jeg en fyr med hanekam og smadret Sex Pistols-læderjakke. Jeg var selvfølgelig super grøn og rystede sikkert, men jeg synes interviewet gik godt (har stadig båndet et sted). Den dag fik min hverdag i Virklund uden for Silkeborg et nyt perspektiv.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … lave en zoologisk have, huse i træerne og Nordens største akvarie under vandet ved havnen.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … rådhusbygningen.

Det bedste råd, jeg har fået, er … gennem en 10-20 Woody Allen-film.

Jeg kan godt blive træt af … at man kan bygge store, flotte hospitaler, museer og uddannelsesinstitutioner, men man kan ikke blive blive enige om en lufthavn tæt på byen, så man kan gøre det let for folk udefra at komme til alle herlighederne. Måske et lyntog til og fra Jamaica, eller en anden hurtig, let løsning til at komme ude i verden.

Jeg har en svaghed for … solnedgange og fuldmånen. Specielt når fuldmånen er stor og hænger lavt om sommeren. Jeg har generelt en svaghed for det meste – undtagen stegt lever.

Det vigtigste for mig er … frihed. Lyden af små fødder, der løber hen over gulvet.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … hvad kunsten kan, gør og hvorfor.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.