Ordet er frit: Henrik Ragborg Olesen

Mit navn er … Henrik Ragborg Olesen, og jeg er … administrerende direktør for Tivoli Friheden A/S.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … hvor godt der blev taget imod mig fra alle i hele byen, da jeg for snart 16 år siden tiltrådte jobbet her i Tivoli. Jeg flyttede alene til Aarhus fra Aalborg og kendte ikke rigtig nogen, men lynsnart følte jeg mig integreret og velkommen. Og i dag kunne jeg ikke forstille mig at bo andre steder. Aarhus har taget mit hjerte.     

Jeg har en svaghed for … trøfler – jeg elsker mad med trøfler og bruger særlige trøffelolier i madlavning – ikke mindst i pasta og på pizza.

Folk ved ikke … at jeg har en passion for isterninger. Jeg elsker kolde drikke, og jeg nørder med at skabe den perfekte isterning uden skygger og bobler – gourmet-ice eller ”clear-ice”. Jeg deltager i et amerikansk nørd-netværk, hvor vi udveksler idéer og tester maskiner, der på forskellig vis laver isterninger i alle mulige former og størrelser – og allerhelst helt gennemsigtige som en istap på et tagudhæng. 

For tiden er mit hoved fuld af … blomster – vi arbejder på et nyt stort event, som første gang løber af stablen i hele juli måned 2020 – lidt i stil med Halloween eller Jul i Friheden – men med blomster som gennemgående tema. Lige nu definerer vi de forskellige bestanddele af festivalen, som vi glæder os til at præsentere, når sommerferien står for døren næste år.

Jeg bruger for meget tid på … at vaske bil. Jeg synes ikke, vaskehallerne gør det ordentligt, så ved enhver ledig stund hiver jeg vandslangen, børste og sæbe frem. Jeg elsker at køre i en ren bil – den kører bare langt bedre…

Jeg bliver ofte spurgt om … hvad vi egentlig laver i Tivoli om vinteren. Sandheden er, at de mange nye sæsoner – Halloween og Jul i Friheden og de mange arrangementer på parkens restauranter og Hermans betyder, at vi nu er i drift stort set 365 dage om året, og derfor er medarbejderstaben da også vokset til cirka 30 personer på fuld tid foruden cirka 350 timelønnede kolleger, der løser alle mulige opgaver rundt omkring i organisationen – året rundt. 

Kunne jeg skrue tiden tilbage, ville jeg … ønske, at jeg havde fulgt min oprindelige drøm om at tage til USA for at arbejde med udvikling af forlystelse- og temaparker i Guds eget land. Er lidt fascineret af ”den amerikanske drøm” – og det på trods af Donald Trump. 

Jeg fandt for nylig ud af … hvor svært det egentligt er at spille golf! Jeg har for nylig købt en lille ferielejlighed på Mallorca, og her er klimaet året rundt egnet til udendørs aktivitet. Så derfor har jeg og min hustru kastet os ud i kunsten at spille golf. Selvom jeg fra naturens side har et godt tag på boldspil, så er golf langt sværere, end jeg troede. Og lige pludselig bliver jeg bare meget imponeret over, hvor dygtige de ”rigtige” golfere på TV egentligt er. Det er saftsusme svært – og det er knapt, at jeg kan spille op til mit nyerhvervede handicap på 36 slag.

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.