Ordet er frit: Eske Touborg

Mit navn er … Eske Touborg Matthiesen, og jeg er … professionel graffitikunstner og forfatter. Og så går jeg på Kaospiloterne. 

Jeg forbinder Aarhus med … hygge. Ren og skær hygge. Jeg er født og opvokset her og er nogle gange lidt bange for, at jeg aldrig flytter herfra. Graven og Jægergårdsgade synes jeg er specielt dejlige at gå i. Her er masser af liv, og man møder ofte nogle, man kender. Når jeg har været udenlands, er der ikke noget så godt som at gå igennem byen på vejen hjem. 

Jeg har en svaghed for … at starte mange projekter. Jeg elsker at være i gang, og jeg ser helst, at jeg har 3-4 projekter kørende på samme tid. Når man laver projekter, er der ofte ventetid, og her begynder jeg hurtigt at kede mig. Jeg arbejder simpelthen bedst, når jeg har travlt og skal nå mange ting.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … gøre parken, der laves under festugen på Frederiks Allé, permanent. Der opstår noget helt magisk, når man fjerner bilerne og forbinder Rådhusparken og græsarealet foran Musikhuset. 

Jeg kommer aldrig til at forstå … folk, der har intuitivt har nej-hatten på. Folk, der skyder ideer ned, før de overhovedet har fået lov til at trække vejret, er noget så demotiverende. Det bedste er sgu da at få vilde ideer og så prøve at føre dem ud i livet trods de udfordringer, der må være. En YES-AND mentalitet kommer man langt med og åbner langt flere døre, end det lukker.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … vinterbaderklubben Jomsborg. Folk er simpelthen så søde mennesker. Der er tid til gode samtaler, og så er det bare lækkert med et koldt gys. En time på den øverste bænk i saunaen – og så hjem og sove.

Jeg bruger for meget tid på at … tænke på, hvornår jeg skal ud og dykke igen. Jeg elsker at være under vandet, og de sidste par år har jeg fokuseret på at tage billeder under dykkene. De billeder er rare at have til de lange vinteraftener i Danmark, men bliver også brugt til inspiration til malerprojekter. Lige for tiden er jeg i gang med en serie af gavlmalerier i Aarhus, som alle har et maritimt tema, og de kommer til at fungere som en byvandring igennem de forskellige kvarterer i midtbyen.

Jeg fandt for nylig ud af … at min tolerance over for snaps var en del lavere end først antaget. 

Jeg kan godt blive træt af … de intetsigende “lad os bygge flest lejligheder på mindst muligt plads for færrest mulige penge”-bygninger, der skyder op rundt omkring i byen. Jeg er med på, at med rekordmange tilflyttere til byen hvert år, så skal der bygges og udvides en del, men lejlighedskomplekser hvor murene er støbt i forvejen og beklædt med fake murstenspaneler er i mine øjne ikke vejen frem. 

Hvis jeg kunne, ville jeg drikke en kop kaffe med … Jonatan Spang. Han har altid kunne få mig til at grine med sine stand-up shows og gør det suverænt godt i hans program “tæt på sandheden”. Jeg tror, jeg kunne lære meget af ham, og så virker han som en jævnt fed fyr. Skud ud. 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er nødvendigvis ikke et udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.