Ordet er frit: Christian Have

Mit navn er … Christian Have, og jeg er … kommunikationsekspert og ejer af Have A/S.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … da den daværende borgmester for Aarhus, Nicolai Wammen, for mange år siden viste rundt på havnefronten og fortalte om, hvordan Aarhus ville se ud om 10-15 år med bygninger og infrastruktur osv. Dengang var det svært at tro på, men nu ser man frugterne af det arbejde og den indsats, der er blevet lagt i at udvikle byen.

Jeg har en svaghed for … generøse mennesker, der kan lide deres arbejde og er dedikerede – fordi det smitter!

For tiden er mit hoved fuld af … hvordan vi får fortalt vores politikere og erhvervsledere, at der må satses på kunst og kreativitet, hvis Danmark skal have et velfærdssamfund i 2030. For at vi kan sikre en grøn omstilling, må vi simpelthen have et paradigmeskifte.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … hæve investeringer og iværksætterstøtte i den kreative og kulturelle sektor med 10% i de næste fire år.

Jeg bliver inspireret af … kunst, der vil noget og af kunstnere, der er modige. Det rykker mig ud af min egen komfortzone – og det er sundt, for det styrker kreativiteten.

Det vigtigste for mig er … en radikal omstilling til et bæredygtigt samfund, med fokus på miljø og klima. Lige efter det, er det vigtigt for mig, at Donald Trump bliver sendt på en god ferie på hans golfresort i Florida ved det kommende præsidentvalg – alene det, ville være et stort skridt fremad for den grønne omstilling.

Jeg bruger for meget tid på … at holde mig opdateret og se nyheder på en lang række platforme. Det forstyrrer desværre mit fokus på både arbejde og familie.

Folk ved ikke … at jeg er meget optaget af det gamle Egypten. I stedet for at tage på ferie, tager jeg ofte ned til de gamle templer og ruiner, da det er min helt store fritidsinteresse.

Jeg fandt for nylig ud af … at man skal til Aarhus og Jylland for at se den helt store udvikling inden for kreativitet og kultur. Her taler man ikke bare om det, men man er i høj grad begyndt at tage fat. Jeg er ikke i tvivl om, at det er fra de jyske kommuner, at forandringen skal komme!

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.