Ordet er frit: Carsten Bang

Mit navn er … Carsten Bang, og jeg er … stand-up komiker, tv- og radiovært, skuespiller og dramatiker… og passioneret golfspiller.

Jeg bliver inspireret afmange ting. Af hvad jeg læser i avisen, ser på tv, ser på gaden. Af hvad jeg ser og hører, hvad mennesker siger og gør, og af hvad jeg ser og hører, min kæreste siger og gør. Jeg overvejer så grundigt, hvad jeg kan tillade mig at lave en joke ud af.

Det gør mig glad, at jeg er glad. Generelt udståler jeg ikke altid glæde – men indeni er jeg en glad lille pige, som er meget tilfreds med livet.

Jeg kan godt blive træt afmig selv, når jeg brokker mig over et eller andet. Det kan være både indvendig brok og brok, jeg slynger ud i verden. Det kan være brok over folk, der springer over i en kø – eller kører elendigt i bil. Men jeg synes faktisk, at jeg har fået arbejdet lidt med det, og jeg brokker mig mindre og mindre og er i stedet blevet bedre til at tænke: ”De har nok haft en dårlige dag. Eller uge. Eller måned. Eller liv.”

Jeg bruger for meget tid påat have dårlig samvittighed over ikke at lave noget, når jeg ikke laver noget. Jeg skal blive bedre til at nyde ikke at lave noget og ikke altid have dårlig samvittighed over at spilde tiden med et afsnit af ‘Undercover Boss’. Når jeg er færdig med at svare på de her spørgsmål, vil jeg lave absolut ingenting. Og se et afsnit af ‘Undercover Boss’. Og nyde det!

Hvis jeg skulle være en anden for en dag, skulle det være min kæreste, da jeg så ville ta’ mig selv på brysterne hele tiden… og konstant gå og dufte til mig selv. Hvor ville det dog være en vidunderlig dag.

Folk bruger alt for meget tid påat brokke sig – og der indgår jeg jo som skrevet selv i ”folk”. Vi har det simpelthen generelt for godt til, at vi kan tillade os at brokke os over små ting i livet. Men det burde jeg måske nok ikke brokke mig over.

Aarhus er smukkest, nårsolen skinner, og når jeg selv er i godt humør. Jeg bliver som oftest – som så mange andre – i godt humør, når solen skinner. Men det er som om, det ikke virker omvendt; det er sjældent, at mit gode humør får solen til at skinne. Men jeg vil håbe, at mit humør kan gøre Aarhus smuk på en anden måde end via solens stråler. Slam! Poetry!

Aarhus er grimmest, nåraarhusianere uhæmmet smider deres storskrald ved siden af affaldsskaktene på gaden.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … at jeg har et show – der hedder Alter Ego – i Musikhuset her i efteråret 2017.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.