Ordet er frit: Brian Nielsen

Mit navn er... Brian Nielsen , og jeg er CEO for den aarhusianske virksomhed Down The Drain Group, som blandt andet arrangerer NorthSide-festivalen i Aarhus. Herudover arrangerer vi Tinderbox, og en lang række enkeltstående koncerter som eksempelvis Ed Sheerans koncert i år i Odense.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er …at sidde på de dyre pladser på Aarhus stadion og se mit hold AaB score i overtiden til 2-1 og sejre over AGF. Jeg blev pænt og bestemt bedt om at sætte mig ned, da jeg var den eneste i afsnittet, der stod op og råbte og skreg.

Jeg har en svaghed for …min kone og mine børn. Og biler. Jeg er en inkarneret og meget passioneret Ferrari-fan, og jeg rejser gerne efter Formel 1, hvis kalenderen tillader det. I går turen til Italien og Monza med et par gode venner og samarbejdspartnere.

For tiden er mit hoved fuld af …forberedelse til sommerens festivaler og koncerter. Vi går fra at være 36 ansatte til daglig til ca. 200 i sommermånederne, så der er tryk på, og alle i huset har travlt, for vi vil så gerne at folk får nogle fantastiske oplevelser til vores festivaller og arrangementer.

Hvis jeg var borgmester i Aarhus.. ville jeg nok ikke lave så meget om. Jeg kunne dog godt tænke mig en mere samlet og fælles front omkring kommunens bæredygtighedsmål i 2030. I Danmark er NorthSide for eksempel den mest bæredygtige og miljøbevidste festival, og vi bliver brugt alt for lidt i den sammenhæng. Det virker som om, der kører alt for mange parallelle spor efter at verdensmålene er kommet på dagsorden alle steder. Der kunne vi samlet løfte bedre i flok.

Jeg bliver ofte spurgt om …jeg holder ferie det meste af året, når nu vi kun afholder festivaler et par gange eller tre om året.

Jeg bliver inspireret af …passionerede ildsjæle. Der er intet i denne verden, som kan imponere mig mere end at høre en iværksætter brænde igennem, når han/hun fortæller om sine erfaringer og landvindinger. Vi er desværre stadigvæk alt for dårlige i dette land til at supportere start-ups efter min mening. De færreste iværksættere kan ikke låne i banken og må oftest søge alternative finansieringsløsninger. Det er ærgerligt, og vi taber alt for meget på den konto internationalt. Vort firma har eksempelvis aldrig nogensinde haft et banklån, fordi vi aldrig har kunnet få et, dengang vi havde behov for det. Den situation tror jeg, de fleste iværksættere har været i, og jeg synes bankerne har misforstået deres rolle på dette område.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er …Risskov, hvor jeg bor. Til trods for meget nybebyggelse i området, så er der stadig dejlige grønne områder omkring os. Specielt området fra Egå Marina til området ved den gamle surferklub. Det er dejligt med en spadseretur der med min Franske Bulldog – hvis den ellers gider…

Jeg bruger for meget tid på …at kigge på negative SoMe-kommentarer til de festivalprogrammer, vi har lavet. Desværre tror mange, at det er som at handle hos købmanden og “bare” hive artister ned fra hylderne. Intet kunne være mere forkert. Det er enormt svært at tilfredsstille alle, og mængden af sofa-politikere er blevet enorm. Alle har en holdning til alt.

Folk ved ikke, at.. jeg oprindelig er uddannet i Nørresundby Bank, og at den første kunde, jeg ekspederede var Lars Larsen kendt fra butikskæden Jysk. Sjovt nok er verden så forunderlig, at han og jeg idag deler en runde golf sammen en gang imellem i “Himmeriget”, som for mig er Himmerland Golf & Spa Resort, hvor vi har et golf-sommerhus.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.