Pressefoto - fra pressemeddelse - må frit anvendes

KULTURGUIDEN // UGE 19

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for smagsløgene, ørerne, fremtiden, øjnene og historiefortællingen.

For smagsløgene

Vinelskerens eventyrland
Tag med på en velsmagende vinrejse, når Winemarket Goes Pinot indtager Ridehuset i weekenden. Her præsenterer tyve vinhandlere fra hele landet et bredt udvalg af vine lavet på Pinot-druen. Når entréen er betalt, står 300 åbne vine klar til fri smagning, og det gør dette arrangement til den formentligt største Pinot-smagning nogensinde på dansk jord. Køb dig herudover til at smage en håndfuld særligt udvalgte sjældne og dyre vine. Gå på opdagelse blandt 40 forskellige vinområder i 12 lande fra hele fire kontinenter. Smag eksempelvis på vine fra Bourgogne, Champagne, Tyskland, Californien, Canada og Luxemborg. Glæd dig til at opleve nye og spændende sider af vinverdenen.

Dato: Lørdag d. 11. maj Tid: 12.30-18.00 Sted: Ridehuset Pris: 265 kroner.

For ørerne

Spillemand med nye melodier
Måske du husker ham for sangen “Det glade pizzabud” eller “Sød musik”. Rasmus Nøhr skriver sange med stærke historier, og siden 2004 har han udgivet fem album. Fornyligt udgav han endnu et album spækket med nye toner og historier. Albummet hedder Monas Butik, og i denne uge kan du opleve Rasmus Nøhr med de nye melodiske numre i Musikhuset. Glæd dig til at lytte til albummets ti historier, der handler om den rolle, vi som mennesker spiller for hinanden i vores nabolag. Oplev en legesyg, overskudsagtig Rasmus Nøhr, der sammen et hold af dygtige musikere, vil tage dig med ind i Monas Butik.

Dato: Fredag den 10. maj 2019 Tid: kl. 20 Sted: Musikhuset Pris: 250 kroner.

For Fremtiden

Udforsk fremtidens sport 
Internet Week Denmark er den førende digitale festival i Danmark, og i denne uge inviterer de til over forskellige 100 events omkring Aarhus. Oplev blandt andet fremtidens sport, når Internet Week og APEX byder indenfor til drone-race på Dokk1. Her kan du blive klogere på fremtidens teknologier og prøve kræfter med de populære droner. Prøv eksempelvis at flyve en drone gennem en opstillet race-bane, eller prøv dronen i e-simulatoren, hvor du gennem egne øjne får lov at flyve en drone ligeså hurtigt som piloterne i de internationale drone-konkurrencer. Glæd dig til en sjov dag for både børn og voksne. 
Dato: Lørdag og søndag d. 11.+ 12. maj Tid: 10.00-16.00 Sted: Dokk1 Pris: Gratis éntre. 

For øjnene

Audio-video installation med live performance
Den årlige SPOR-Festival for ny musik og lydkunst finder sted i denne uge. Som en del af festivallen kan du i Kunsthal Aarhus opleve værket “Eurydike? volume 1”. En audio-video installation skabt af komponisten Helmut Oehring og hans team. Glæd dig til at opleve en bevægende installation med en døv danser, en violinist og guitarist i snapshots, mens du nyder den dertilhørende musik. Værket åbnes med en live performance kl. 16.00, hvor violinisten Emily Yabe og guitaristen Mia Carla optræder live.

Dato: Torsdag den 9. maj Tid: kl 16.00-17.00 Sted: Kunsthal Aarhus Pris: Gratis entré.

For historiefortællingen

StorySlam på Katapult
Gennem de seneste syv år har et utal af ganske almindelige mennesker stået på scenen på Katapult, og fortalt korte, virkelige historier fra deres eget liv. Publikum har stemt og valgt deres fortæller-favorit. Nu står en håndfuld modige mennesker igen klar til at optræde og dyste i det såkaldte StorySlam på Teater Katapult. Besøg et underholdende event som publikum, hvor også din stemme tæller, når aftenens favorit skal udvælges. Tør du derimod selv at stille op og dele din historie, er der også stadig mulighed for tilmelding. Tirsdag i denne er den sidste forårs-dyst og temaet denne gang er “Jeg kæmper..”. De modige kandidater fortæller en historie ud fra temaet, og frit vælger de, om det er noget, de selv har kæmpet med, for eller imod. Aftenens sejeste, mest rørende, mest medrivende, mest inderlige eller måske sjoveste historie går videre til StorySlam GRAND SLAM sæsonfinalen, der afholdes i december. Oplev en aften i historienfortællingens tegn, mens du nyder en afkølet dåseøl, som naturligvis følger med i entréprisen.

Dato: Tirsdag d. 7. maj Tid: kl. 19.30 Sted: Teater Katapult Pris: 60 kroner inkl. dåseøl