Ordet er frit: Anne Thorø Nielsen

Mit navn er … Anne Thorø Nielsen, og jeg er …altmuligmand, blæksprutte, multikunstner, talentspotter, håbløs optimist og direktør for byens bedste studenterhus. Her arbejder jeg for, at Aarhus får mest muligt glæde af den kæmpemæssige, kreative ressource, 50.000 studerende er for en by – og for at 50.000 studerende får mest muligt ud af deres studieby.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … da jeg først flyttede til Aarhus og fandt ud af, at man kunne få pizza bragt ud! Det kan man ikke i små sydjyske byer med 10.000 indbyggere (jeg var 20 år og nem at imponere…)

Jeg har en svaghed for …Bundsgaard. Jeg har i flere år konsekvent præsenteret ham som byens flotteste borgmester. Han er også den eneste, men det ved de internationale studerende ikke. 

For tiden er mit hoved fuld af … larm på den gode måde. Studenterhusets løbeklub for danske og internationale studerende mødes lige nu udenfor vores kontor. Det gør de hver torsdag, og det betyder en salig kaglen på alverdens sprog, suppleret med en let svedig aroma. De træner op til Aarhus City Halvmarathon, og de er rockerseje!

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg …overveje, om højhuse i midtbyen virkelig er vejen frem? 

Jeg bliver ofte spurgt om … jeg kender nogen, der kender nogen – og det gør jeg næsten altid. Det er først de seneste år, jeg virkelig er blevet opmærksom på, hvad netværk kan. Der er så mange mennesker i denne her by, der gerne vil hjælpe med alt muligt. Man skal bare spørge dem. Det er ret overvældende ind imellem, hvad vi kan, når vi gør det sammen.

Jeg bliver inspireret af … alle de engagerede, idérige studerende, jeg møder hver dag. Hold k…, hvor er der mange gode initiativer! Jeg er lige nu optaget af, hvordan alle vi ”erfarne” kan blive bedre til at understøtte og fremme den handlekraft og virketrang, i stedet for at prøve at få den til at passe ind i nogle faste rammer, der er defineret på forhånd og nemt tapper energi, i stedet for at skabe mere.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er … den gamle rygeraltan i Salling. Glem alt om Roof Top coolness. Der er en lille, godt skjult, totalt i læ, sydvendt altan, hvor man kan sidde og lune sig i solen allerede sidst i februar. Den er alt andet end smart og strømlinet – måske endda en lille smule kikset – men den er mit hemmelige sted, når jeg trænger til lidt sommer, mens det er vinter. Så er jeg ligeglad med, at den er virkelig grim. Det er faktisk en del af charmen, så jeg håber ikke, den får en makeover nu.

Jeg bruger for meget tid på …at lede efter en parkeringsplads på Frederiksbjerg. 

Folk ved ikke …nødvendigvis, at mit arbejde handler om alt andet end flere fredagsbarer til dovne studerende. Men det gør det altså. 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er nødvendigvis ikke et udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.