Isak Hoffmeyer

Ordet er frit: Allan Aagaard

Mit navn er… Allan Aagaard, og jeg er… adm. direktør på Aarhus Teater.

Mit stærkeste minde fra Aarhus… er min studietid, da jeg som ung student fra Nordjylland begyndte på Aarhus Universitet på jurastudiet. Det var vildt fascinerende at komme fra en lille by i Nordjylland til en stor by, hvor der var puls og aktivitet, masser af mennesker, og hvor der hele tiden skete noget nyt, man kunne engagere sig i. Og så var det også her, jeg i min studietid mødte min hustru.

Jeg har en svaghed for… ”at ville det hele”. Jeg engagerer mig altid i en masse spændende projekter, og nogle gange er jeg nødt til at stoppe op, få ryddet op og sige fra, da der ikke er timer nok i døgnet til alt det, jeg gerne vil. Aarhus er en by, hvor mulighederne er uanede, og hvor man kan påvirke og få indflydelse på rigtig mange ting, hvis man vil bruge sin tid og engagement på det.

Hvis jeg var borgmester i byen… ville jeg arbejde for, at mange flere får mulighed for at få del i de mange kulturtilbud, som er i byen. Kulturen er utrolig vigtig for vores historie, vores udvikling og vores demokrati. Det er gennem kulturen, at man kan blive udfordret og reflektere over vores samfund og liv. Det er også gennem kulturen, at vi kan græde/grine sammen, blive underholdt og få de oplevelser, som er så vigtige for vores livskvalitet.

Jeg kommer aldrig til at forstå… folk, der altid ”ser hullerne i osten”. Vi er ikke perfekte, og verden er ikke perfekt. Personligt forsøger jeg i videst muligt omfang at se på muligheder i stedet for begrænsninger. Jeg tror som udgangspunkt, at folk vil mig det godt, og bærer som regel over med, at nogle indimellem dummer sig eller ikke gør, som jeg forventer. Jeg tror som udgangspunkt ikke, at andre gør noget i en ond mening, og engang imellem bliver jeg selvfølgelig skuffet og såret, men hellere leve i godtroenhed end at gå rundt og være bekymret eller mavesur over andre mennesker.

Et sted, jeg elsker i Aarhus… er Aarhus Teater. Dels fordi det er min fantastiske arbejdsplads med mange utroligt dygtige og engagerede mennesker, men også fordi det er en institution i byen, som har en lang historie og rummer en masse fortællinger, samtidig med, at den er en moderne kulturformidler … Og så er det Aarhus’ smukkeste bygning.

Jeg bruger for meget tid på… øh, det kan jeg simpelthen ikke komme i tanker om … måske at lyne mine frakker, fordi lynlåse og jeg ikke kan sammen.

Mine venner siger altid til mig… at de ikke kan forstå, hvorfor jeg ikke bliver ”træt”, fordi jeg altid er afsted til arrangementer eller møder. Men jeg synes, at det er sjovt og spændende, og mange gange så har jeg fornøjelsen af, at min hustru kan være med, så vi alligevel kan have tid sammen. Heldigvis sover jeg rigtig godt om natten, og jeg vågner som regel frisk og udhvilet – klar til en ny spændende dag.

Folk ved ikke… at jeg er genert og introvert. Min ekstroverte side er tillært (og jeg nyder den), men jeg hygger mig også i mit eget selskab og kan lide at være helt alene engang imellem. For eksempel når jeg er ude at fiske eller cykler en tur.

Jeg bliver inspireret af… kreative mennesker, der tænker ud af boksen og udfordrer mig, fordi de tænker anderledes end jeg selv.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er nødvendigvis ikke et udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.