Ordet er frit: Alberte Tams Jensen

Mit navn er … Alberte Tams Jensen og jeg er … studerende på Kulturentreprenør, der er en 2-årig uddannelse med fokus på kunst, musik og projektmageri.

Jeg er vild med … min hverdag på Kulturentreprenør,  fordi den er aldrig er ens. Jeg er vild med overspringshandlinger, spontane aftaler, at lære noget nyt og først opdage den nye viden efter noget tid, at sætte streg under sætninger der er flotte i bøger man læser eller nok er det allerbedste hvis andre har sat en streg under en flot sætning i en bog man læser.

Jeg forbinder Aarhus med … den strækning af Jægergårdsgade, hvor man går fra Bruunsgalleri til Sydhavnen. En vej jeg gik hver morgen i et år, da jeg endnu ikke boede i Aarhus, men gik på F16 Projekt Bureau. Der er egentlig ikke noget særligt ved den strækning, den er altid i skygge, og i den tid jeg gik på F16 var venstre side af gaden et stort byggekaos, men der er noget helt vildt genkendeligt og rart over steder man befinder sig meget.

Det særlige ved at være aarhusianer, er … roen. Selvom at tiden flyver afsted, og det kan føles som om, man ikke har nok timer i døgnet til at nå alt, det man gerne vil nå, er det sjældent man møder en Aarhusianer, der ikke har tid til at stoppe op til en snak.

Jeg bruger for meget tid på … at drikke dårlige kaffe og jeg bruger ALT for meget tid på at stresse og spekulere over lidt for ligegyldige småting.

Jeg kommer aldrig til at kunne forstå … folk der undervurdere ungdomskultur.

Det værste ved Aarhus er … mågerne og duerne! Mest af alt fordi fugle er vildt utilregnelige og uhyggelige.

Jeg ville ønske, at alle aarhusianere vidste … at Kulturentreprenør er en uddannelse fyldt med unge mennesker, der alle har noget på hjerte, hvad end om det er kunst, musik eller noget helt andet. At vi faktisk kan meget mere, end vi selv tør tro på.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … prøve at lade en flok unge mennesker overtage borgmesterposten, bare lige i en god feries tid. Jeg vil nok også lave flere uddannelser som Kulturentreprenør eller tilføje flere kunstneristiske fag på ungdomsuddannelser eller holde en stor mangfoldighedsfest lige midt i rådhuset.

Jeg har en svaghed for … lange kaffepauser, varme bade og festivaler – især SPOT.

Folk ved ikke … at Kulturentreprenør for anden gang er i fuld gang med at arrangere deres helt egen festival ‘HEADROOM’ i samarbejde med Spiselauget og Godsbanen. HEADROOM er en festival hvor vi sætter fokus på det unikke samarbejde mellem vækstlaget og det professionelle. Vi vil skabe et lærerigt, inspirerende rum, med plads til kunstneristisk udfoldelse for alle.