Ordet er frit: Albert F. Helmig

Mit navn er …Albert F. Helmig, og jeg er …22 år og arbejder som en del af projektlederholdet på Aarhus Volume, hvor jeg primært sidder med booking af musikken og general projektledelse. Udover det sidder jeg som booker på Spot Festival sammen med Jesper Thisgaard. Jeg har arbejdet med musik og kultur i Aarhus siden min afgang i folkeskolen. Og det har ført mig mange forskellige steder hen i byens rige kulturliv.

Mit stærkeste minde fra Aarhus var …da vi afholdte vores første gadefest på Godsbanen i 2016. Jeg var selv kun 17 år dengang, og vi havde på ingen måde tænk, at der skulle ende med at komme omkring 10.000 gæster til arrangementet. Det var en kæmpe sejr for hele holdet. Og den følelse står stadig meget stærk for os.

Jeg har en svaghed for …at ville det hele, på en gang og sige ja til alt for mange ting, fordi det altid er fucking fedt!

For tiden er mit hoved fuld af …arbejde. Vi er endelig kommet over sommersæsonen med et hav af festivaler og projekter. Så nu starter hele vores arbejde op omkring sommeren 2020, og hvordan den skal se ud. Og der er spændende projekter i støbeskeen.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg …opprioritere byens kulturelle oaser. Med det tænker jeg meget på Godsbanen og Sydhavnen. Det er en kæmpe værdi for byen at have disse frirum, hvor for eksempel unge med ild i røven, ligesom mig, kan starte ting op og udvikle på det. Vi bliver virkelig nødt til at passe på disse områder, da den kulturelle fødekæde i byen er super vigtig. Det er i disse områder, at ting kan blive startet op og vokse sig til noget, der kan blive en stor værdi for byen. Vi har igennem de seneste år haft disse områder til at pumpe kultur og kunst, og Aarhus Volume er blandt andet et resultat af disse områder. Hvis vi i nærmeste fremtid bare sælger områderne og lader dem blive bygget til store betonhuse, går vi efter min mening en kedelig fremtid i møde i Aarhus set i forhold til hele kulturscenen.

Jeg bliver inspireret af …rigtig mange forskellige ting. Men i forhold til Aarhus Volume er det nok især en række forskellige udenlandske festivaler og deres måder at gøre tingene på.

Det vigtigste for mig er …at jeg er glad for det, jeg laver, og sådan har det egentligt altid være. Så længe jeg er det, er det ikke så vigtigt, hvor meget man tjener og alt muligt andet.

Jeg bruger for meget tid på …Netflix og andre stener ting på computeren….

Folk ved ikke …at vi næste år får et nyt spillested i byen drevet af Aarhus Volume, som kommer til at ligge under Ringgadebroen. Stedet kommer til at blive opført i en kæmpestor containerkonstruktionen. Men det er et af de projekter, I kommer til at høre meget mere om snart.

Jeg fandt for nylig ud af … at jeg trænger til at komme på en ferie.

Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.