KULTURGUIDEN // UGE 35

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for Aarhus, legenden, ørerne, forskningen og bankoentusiasterne.

For Aarhus

Urbane projekter på Kulbroen 
På Expo for the City 2019 viser 13 elever fra fem forskellige lande, fordelt på tre kontinenters deres bud på hvordan Aarhus og området omkring Sydhavnen kan udvikle sig. De 13 elever er tjekket ind på Aarhus nye skole, Non-Formal – School for the City, der med inspiration fra skoler i Moskva og Rotterdam vil skabe en platform for byskabere i Aarhus. Hvordan skal de sidste sprækker i byen udnyttes? Hvordan skal Sydhavnen se ud i fremtiden? Tag på Kulbroen og mød de studerende, skål med dem og se deres visionære projekter. 

 

 Dato: Tordag den 29. august Tid: 14.00-17.00  Sted: Kulbro Lab Pris: Fri entré 

For Legenden

Jørgen Leths Æresløb

Har du læst eller lyttet til Jørgen Leth, er du ikke være i tvivl om hans fascination af Aarhus Cyklebane. Arnestedet for Jørgen Leths livslange kærlighed til cykelsporten danner for 8. gang ramme for Jørgen Leths eget æresløb. Oplev den historiske udendørs cyklebane med den rå betonbane, og bliv selv fascineret af de intense sprinter-matcher. Hovedpersonen selv er til stede og skyder løbet i gang. 

 

 

Dato: Fredag den 30 august Tid: Fredag 18.00 Sted: Aarhus Cyklebane Pris: 20 kr. (40 kr. i døren) 

FOR ørerne

Fed Fredag med Gnags

TV·2 indtager Byparken ved Rådhuset til den uofficielle åbning af Aarhus Festuge dagen forinden, men glem ikke at Gnags fredag indtager Tivoli Friheden. Bandet med Peter A.G. i front gav tidligere på sommeren en anmelderrost koncert på Northside, gik du glip af den får du altså endnu en chance for at opleve legenderne på hjemmebane. Du kommer med garanti til at “Slingre ned ad Vestergade” med de garvede gutter og skråle med på hits som “Danmark”, “Lav sol over Aarhus” og “De vilde kaniner”.

Dato: Fredag den 30. august  Tid: 20.00 Sted: Tivoli Friheden Pris: 135 kr. (200 kr. på koncertdagen) 

For Forskningen

Jubilæumsbyfest ved kommunehospitalet 

Aarhus Universitets Forskningsfond runder et skarpt hjørne, og fejrer dets 75-års jubilæum med en byfest i området omkring det tidligere kommunehospital, der omdannes til Universitetsbyen. Programmet for byfesten er tresporet for at give en kobling til forskning – oplev, udforsk og opdag. Så oplev live koncerter med blandt andre Hjalmer, gå på udforskning i udvalget af foredrag med forskere samlet af Folkeuniversitetet og gå på opdagelse i det tidligere kommunehospitals underjordiske gange. Der vil også være kemishows, ligesom du kan se en krokodille blive disserkeret.     

Dato: Lørdag den 31. august Tid: 11.00-21.00 Sted: Nørrebrogade 44 // det tidligere kommunehospital Pris: Fri entré

 

For bankoentusiasterne 

Fiskebanko i Ridehuset

Aarhus Mad og Marked afholder igen i år fiskebanko i Ridehuset i forbindelse med Offiersmessen. Danmarks ældste fiskehandel, Clausens Fiskehandel styrer slagets gang, og er du heldig går du derfra med favnen fuld af fisk fra selvsamme sted. Der loves gode vinderchancer, så er du vild med fisk, kan det hurtigt gå hen og blive en god eftermiddag. Skal du videre ud i Festugen efter spillet, vil der endda være mulighed for, at få lagt dine fisk på køl, så du slipper for, at fortsætte søndagen med lommerne fyldt med rejer. 

Dato: Søndag den 1. september Tid: 15.00-16.00 Sted: Ridehuset Pris: Fri entré