Ordet er frit: Adrian Matthew Fey

Mit navn er … Adrian Fey, og jeg er … medstifter af den kreative virksomhed Culture Works, som arbejder med PR, konceptudvikling og skabelsen af større events. Hertil er jeg involveret i flere byudviklingsprojekter i Aarhus som for eksempel endagsfestivalen Sommer.Chillout.Aarhus, OFF Track, netværket F50 og iværksætterbyen Culture Workspace.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er … fra 2013 i Rådhusparken, hvor vi for første gang oplever godt vejr til vores endagsfestival Sommer.Chillout.Aarhus, som ellers har været ramt af dårligt vejr lige siden lanceringen i 2010. Så det var en stor og glædesstolt oplevelse at se 5000 aarhusianere deltage i en uforglemmelig sommerdag. Så hvis mavefornemmelsen er på plads, er det bare med at forsætte, til målet er nået.

Hvis jeg var borgmester i byen, ville jeg … drive byen, som var det et ambitiøst startup og proaktivt investere mere tid, penge og kærlighed på byens kreative urbane område, byens vanvittige talentbank af kreative og studerende og kraftigt udbygge platforme for de mange seje startups i byen. Jeg synes faktisk allerede, at Jacob Bundsgaard gør et fantastisk stykke arbejde i denne retning, men jeg savner den sidste ultimative føniks-transformation fra bureaukratisk kommune til all-in proaktiv og skaberinstitution.

Jeg plejede at tro … at kolonihaver udelukkende var noget for gamle mennesker.

Men nu ved jeg … at det ekstra frirum en kolonihave kan skabe, kan være guld værd for alle (eller også er jeg bare blevet gammel).

Et sted, jeg elsker i Aarhus er … Travbanen, da den gemmer på et fantastisk kulturspot med hyggelig små-gambling, originale staldtips-personligheder og magiske sommerøjeblikke med venner og sol over Aarhus.

Folk bruger alt for meget tid på … at overveje værdien af deres ideer, i stedet for at få testet dem af i virkeligheden. Fail Faster, Succeed Sooner har altid været ideologien for at få afprøvet virkeligheden på ens ide, og først her kan man have fat i noget, der er værd at kæmpe for; ikke blot en død ide på et stykke papir.

Hvorfor er der aldrig nogen, der … tager bladet fra munden og siger deres ærlige mening. Jeg savner ofte en mere direkte og ærlig tone omkring projekter, byudvikling, politik etc. Det er vigtigt, at tonen er konstruktiv, ja, endda helt positiv som Alternativet blev kendt for under valget. Men at vi tør være mere ærlige og udmeldende, kan vi høste meget transparens fra i et samfund og i en by, hvor der er så mange vigtige valg, der netop i disse år træffes.

Det vigtigste for mig er … min skønne kæreste Marika og min familie. Og at være med til at påvirke og udvikle den fantastiske by, som jeg har valgt at blive boende i.

Jeg ville ønske, alle aarhusianere vidste … hvor meget potentiale, vores skønne by egentlig har og hermed aktivt støtter op om og udvikler byen i fællesskab. Vi må ikke være en by med mindreværdskomplekser, der altid skal se misundeligt op til storesøskende som København, Berlin og New York. Nej, vi skal være den frække lillebror i klassen og færdigudvikle vores helt egen teenage-identitet, så vi for alvor kan indtræde i de sunde byers rækker, hvor vi kigger indad før ud, og udnytter det potentiale og de ildsjæle, der allerede er bosiddende i byen.

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er ikke udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.