Kasper Vindeløv

Voxpop: Gæsterne om SPOT Festival

Årets festivalsæson blev skudt i gang i weekenden, hvor SPOT Festival 2016 løb af stablen i Aarhus. De lokale spillesteder fyldtes med nysgerrige tilhørere, og mere end 200 kunstnere, grønne som garvede, indtog scener over hele byen. Vi var ude for at tage pulsen blandt festivalens deltagere, og spurgte et par festivalgængere på vores vej, hvad de syntes var særligt ved en festival som SPOT.GustavGUSTAV LERCHE, 19 ÅR

Hvor mange år har du været med til SPOT Festival?
Det her er mit første år. Mine chefer har et lille spillested, Arne B, i Svendborg. Og så skulle de herop for at finde noget fed, ny musik, og så spurgte de, om jeg ville tage med.

Hvad er det fedeste ved en festival som SPOT?
Det er, at det er meget frit. Det er ikke ligesom at være inde til en AC/DC koncert, hvor man kommer ind på pladsen, og så står man bare der indtil koncerten er slut. Her kan man gå rundt mellem forskellige scener, og hvis der så ikke lige er noget, man vil se, kan man gå ned på en pub og drikke en øl. Festivalen foregår mange forskellige steder i byen, og det kan jeg godt lide.

Hvad har din bedste koncertoplevelse været indtil videre?
Det må være nede på HeadQuarters, hvor bandet 11th Street Kids spillede. Det var hårdkogt rockmusik, som jeg er til. De havde en super fed energi og en masse guitar. Det var super catchy melodier. Og så så jeg Alex Vargas. Jeg er ikke så meget til alt det elektroniske, men lysshowet var enormt fedt, og så sang han fuldstændig fantastisk. Der manglede bare lige et rockband bagved.

Hvad vil du anbefale andre at tjekke ud?
Jeg kan anbefale Go Go Berlin, som jeg synes er et mega fedt liveband. Og så er Powersolo også fedt. Det er nogle mega mærkelige gutter, men det er et rigtig fedt orkester. Og så så jeg min fætter spille i går i bandet Møl. Det var fandme hidsigt. Jeg har kendt ham hele mit liv, og han har altid været sådan et jazzhoved, og lige pludselig står han bare og spiller fuld smadder. Det var sgu sjovt.


Leticia_stefan

LETICIA FERNANDEZ, 33 ÅR
STEFAN MÖLLENBERG 36 ÅR

Hvor mange år har I været med til SPOT Festival?
Leticia: Det her er mit tredje år i træk på festivalen.

Stefan: Det her er mit andet år, og jeg var med første gang i 2015.

Hvad er det fedeste ved en festival som SPOT?
Leticia: Jeg synes, det er diversiteten i de bands, der spiller. Der er mange forskellige genrer, og mange af dem er også på et upcoming-stadie. Jeg kan godt lide, at man kan opdage bands, før de bliver helt store.

Stefan: Jeg er enig. Og så er SPOT en god mulighed for at smage på de mange nye bands. Koncerterne er kun en halv time lange, så hvis man ikke kan lide musikken, kan man hurtigt gå videre til det næste. Så du kan bare vælge lige det, du gerne vil.

Hvad har jeres bedste koncertoplevelse været indtil videre?
Leticia: The Entrepreneurs i aftes var rigtig gode.

Stefan: Vi kunne også godt lide Wangel. Det var en rigtig fed koncert. Og så var Ida Gard også rigtig god.

Hvad vil I anbefale andre at tjekke ud?
Leticia: Vi sad faktisk lige og kiggede på programmet for i aften, så vi kan se, hvor vi skal gå hen. Men vi skal i hvert fald se KAKKMADDAFAKKA. Jeg har allerede set dem et par gange, og de er rigtig gode. Og så kan jeg anbefale Konni Kass og Girls In Airports. Og så er der nogle bands, vi har set, fordi de tidligere har spillet i Aarhus, f.eks. Palace Winter og Farveblind, som begge er rigtig fede. Men det er nogle gange svært at vælge mellem alle de bands, der er.

Stefan: Leticia elsker musik. Jeg er vild med musik, men hun elsker musik. Da hun kom til Danmark fra Spanien, kendte hun allerede til SPOT Festival, før hun kom. Den første weekend, hun var i Danmark, efter hun flyttede hertil, tog hun til SPOT Festival.

Leticia: Ja, jeg har altid været festivaltypen. Jeg har været til mange af de mindre festivaler rundt omkring i Europa. Så da jeg opdagede, at Aarhus havde SPOT Festival, var jeg rigtig glad.


NinaNINA MØLLER, 23 ÅR

Hvor mange år har du været med til SPOT Festival?
Jeg har været med tre gange over en 6-årig periode. Min første gang var, da jeg gik på efterskole i 2009.

Hvad er det fedeste ved en festival som SPOT?
Jeg synes, det er spændende at høre de mange upcomingkunstnere. Og så er jeg selv en del af musikmiljøet, og det er en god måde at komme rundt at møde nogle nye mennesker på. Jeg spiller selv musik og laver mit eget soloprojekt. Så det kunne være fedt, hvis det var mig, der skulle stå på scenen her en dag. Det er fedt at komme og drømme sig lidt op på scenen. At blive inspireret af de mange kunstnere, der er her.

Hvad har din bedste koncertoplevelse været indtil videre?
Det må være den koncert, jeg lige har været til, der hedder BEINTA. Det var med en konservatoriestuderende, der hedder Anna Katrin, som har brugt flere år på at lave et værk, som blev spillet af Aarhus Symfoniorkester i dag. Hun har lavet det sammen med en komponist, og det var virkelig en helt fantastisk oplevelse. Jeg synes, det var utroligt smukt skrevet, og så var der også gjort brug af nogle rigtig flotte visuals.

Hvad vil du anbefale andre at tjekke ud?
Jeg har ikke fået kigget så meget på programmet. Jeg havde set så meget frem til den her koncert, at jeg bare havde slået alt andet ud af hovedet. Men jeg tænker, jeg skal ned på Godsbanens Åbne Scene og tjekke ud, hvad der sker der.


Mette_ChristianMETTE MENG, 31 ÅR
CHRISTIAN KJÆR, 26 ÅR

Hvor mange år har I været med til SPOT Festival?
Mette: Det er min femte gang til festivalen, men ikke 5 år i træk. Min første gang var i 2005.

Christian: Det er første gang, jeg er med i år.

Hvad er det fedeste ved en festival som SPOT?
Mette: Det, der gør SPOT helt særligt er, at spillestederne er integreret i byens allerede eksisterende rum – og det er jo genialt, at alle spillesteder går sammen til SPOT. Så man det ene øjeblik sidder i Musikhusets storslåede Store Sal, og det næste står nede på lille, hippe Radar. Og så er det ikke de vildt store navne, der spiller her. Det er mere upcoming, og det synes jeg er fedt.

Christian: Det er også en billig festival, og man kan gå ind til koncerterne uden de helt store forventninger og blive overrasket, fordi man ofte ikke kender det på forhånd. Ved nogle af de større festivaler synes jeg tit, man kan have nogle store forventninger til de kunstnere, der optræder. Ved SPOT tager man det lidt mere, som det kommer og bliver grebet af stemningen.

Hvad har jeres bedste koncertoplevelse været indtil videre?
Mette: Vi er faktisk først kommet i dag, så vi har ikke hørt noget endnu. Vi gik glip af Den Sorte Skole i går, og det er vi lidt kede af.

Christian: Men når man ikke kender mange af kunstnerne på forhånd ved man heller ikke rigtig, hvad man går glip af. Det er først, når man læser de gode anmeldelser bagefter. Og vi burde nok have været lidt tidligere afsted i dag.

Hvad vil I anbefale andre at tjekke ud?
Mette: Vi skal ind at høre Saveus og Sivas! Og så har vi overvejet Palace Winter, hvor vi har hørt lidt hjemmefra, og egentlig synes det var meget godt. Og så kan jeg også anbefale Go Go Berlin. Jeg hørte dem på Grimfest et år, hvor det bare var mega fedt. Dem er der gang i. Og så snakkede vi også om at tage ind at høre Karl William.