Pernille Thorup

Voxpop: Gæsterne om NorthSide

Årets NorthSide Festival er i fuld gang, og Ådalen er fyldt til randen med glade festivalgængere. Aarhus Panorama var på festivalens første dag ude for at tage pulsen blandt publikum. Hvad glæder de sig til at spise? Hvem er deres yndlingskunster på årets spilleplan? Læs med her.

IMG_3014CHRISTIAN, 33 ÅR, FRA AARHUS

Hvad gør det ved Aarhus, at der er en festival som Northside?
Det gør da en helt masse. Det gør en masse gode ting branding-mæssigt. Måske gør den også meget for Aarhus’ selvforståelse på en eller anden måde. Der er lidt en stolthed over det, at det kan lade sig gøre for Aarhus at stable sådan et stort arrangement på benene.

Har du udset dig et sted, du skal spise?
Jeg tænker lidt på at spise i den der pork shop (red.: Satriales Pasta & Pork Store). Det er frisk, hjemmelavet pasta, og det synes jeg lyder rigtig godt. Og så er det også noget nyt, der er i år.

Hvilken kunstner glæder du dig mest til at høre?
Jeg tror, det må være Iggy Pop, fordi han er en legende. Og de der store, gamle rockstars kan bare noget. Og så er der jo Beck og Chemical Brothers, jeg glæder mig til at høre. Og Malk De Koijn.

Hvis NorthSide Festival var en drik, hvad skulle det så være?
Det ville være en rom og cola tror jeg, fordi det er nemt og sikkert. NorthSide Festival er jo ikke sådan et sted, hvor man finder sindssygt eksperimenterende og nyt musik, synes jeg. Men det er lækkert og ligetil. Så en god rom og cola – ikke sådan en slaverom, men en high-end rom!


IMG_3015HELLE, 34 ÅR, FRA AARHUS
JACOB, 32 ÅR, FRA AARHUS

Hvad gør det ved Aarhus, at der er en festival som Northside?
Jacob: Det er sjovt, fordi det er så koncentreret, at det er overstået på en weekend, og det er ikke noget storfavnende på den måde. Det er så lokalt. Og alligevel er det så specifikt på målgruppen, at alle ved, det er her, og dem man kender, de kommer her allesammen. Det er lokalt men stadigvæk så stort.

Helle: Og det er en meget magelig festival for os der sådan har børn.

Jacob: Ja, man kan sove hjemme i sin egen seng, vågne op og være frisk og veludhvilet. Det er helt perfekt. Det der campingliv hører nogle andre festivaler til. Der er ingen grund til at prøve at presse det ned over Northside, for det er slet ikke den identitet, festivalen har.

Har I udset jer et sted, I skal spise?
Jacob: Nej, det har vi ikke endnu. Men jeg kunne virkelig godt tænke mig noget voluminøst, lækkert junk. Så måske en deluxe-burger af en art. Det passer også rigtig godt sammen med alkohol.

Helle: Jeg skal helt sikkert ikke have burger. Det er faktisk det, jeg har mindst lyst til. Jeg er mere til sådan noget fish n’ chips eller pizza. Men det er meget svært for mig, fordi der er så meget forskelligt mad herude – man kan næsten ikke vælge.

Hvilke kunstnere glæder I jer mest til at høre?
Helle: Lukas Graham! Altså, jeg er her kun fredag, og jeg synes sgu, han er meget god. Det er som om, jeg altid får en lille klump i halsen, hver gang jeg hører ham. Han formår at røre et eller andet i mig. Men jeg glæder mig også til Malk De Koijn.

Jacob: Ja, jeg kan rigtig godt lide Malk De Koijn. Så i dag glæder jeg mig mest til Malk De Koijn og Iggy Pop, og i morgen er det nok Sigur Rós, og på søndag er det Beck. De er alle navne, der har fulgt mig i mange år, faktisk lige siden jeg startede med at høre musik. Så at de alle sammen er her, det er ret fedt. Alle de andre navne interesserer mig ikke.

Helle: Du kan godt lidt lide Lukas Graham, du vil bare ikke indrømme det.

Jacob: Lidt..

Hvis NorthSide Festival var en drik, hvad skulle det så være?
Jacob: En stor fadøl. En økologisk fadøl.

Helle: Nej, Northside er da meget mere hipster end det! Det er måske sådan en Old Fashioned? Men nej,  jeg ved ikke lige, hvad den nye hipsterdrik er.


IMG_3020SARAH, 23 ÅR, FRA AARHUS

Hvad gør det ved Aarhus, at der er en festival som Northside?
Jeg tror, det giver Aarhus et løft. Der kommer jo folk fra hele landet, og jeg tror, Aarhus bliver promoveret, og at det gør virkelig meget for Aarhus med en festival som Northside. Og det giver Aarhus et lidt mere cool image, og et lidt grønnere image.

Har du udset dig et sted, du skal spise?
Ja, det har jeg faktisk. Vi bor tæt herpå, og vi har lavet en kæmpe portion chili con carne, og så tager vi hjem og spiser, når vi er sultne. Så vi skal leve af chili con carne. Selvom alt mad der er på festivalen er så lækkert, så er det bare også rimelig dyrt.

Hvilken kunstner glæder du dig mest til at høre?
Jeg tror, det er Den Sorte Skole, og det er fordi, jeg synes, de har en masse overraskende momenter i deres musik, men på samme tid er det også bare et godt beat, man kan danse til. Og der plejer at være et godt dansegulv til deres koncerter. Det er en god musikalsk oplevelse. Og ellers vil jeg rigtig gerne høre Sigur Rós. Jeg ville også gerne høre Beck, men der skal jeg desværre arbejde.

Hvis NorthSide Festival var en drik, hvad skulle det så være?
Så tror jeg, det skulle være en gin & tonic. For det er sådan en virkelig god og lidt sommerlig drik. Men man kan også godt drikke den på andre tidspunkter. Hvis det f.eks. er dårligt vejr, kan man stadig drikke den. Så det er ligesom med festivalen – man kan altid være her, men det er bedst, hvis det er godt vejr.


IMG_3019CLAIRE, 16 ÅR, FRA KØBENHAVN
ALBA, 16 ÅR, FRA KØBENHAVN

Hvad er med til at gøre Northside speciel i forhold til andre festivaler?
Claire: Altså, man kan jo sige, at jeg aldrig nogensinde var kommet til Aarhus, hvis det ikke havde været for Northside. Hvis jeg skal være helt ærlig. Så det tiltrækker folk, og hvis folk bliver her hele weekenden, så kan det være, de også smutter lidt rundt og ser Aarhus by.

Alba: Det er også meget stille og roligt i forhold til så mange andre musikfestivaler. Det handler ikke på samme måde om druk.

Claire: Nej, det er ikke Roskilde. Det er helt klart mere musikken, der er i fokus. Det er jo også udelukkende derfor, vi er taget herover.

Har I udset jer et sted, I skal spise?
Claire: Altså, vi var her også sidste år, og der var der den her Fish n’ Chips bod. Og den var virkelig, virkelig lækker, vi har allerede været deroppe i dag. Vi kunne ikke vente, det smager så godt.

Alba: Ja, det var super lækkert.

Hvilke kunstnere glæder I jer mest til at høre?
Claire: Iggy Pop. Vi er her kun i dag for at se ham.

Alba: Ja. Han er en legende, og han er fantastisk. Og så er det måske sidste gang, man får mulighed for at høre ham. Han er ligesom en af de gamle fra den generation.

Claire: Nu nåede vi jo ikke David Bowie, så nu er vi nødt til at nå Iggy Pop.

Hvis NorthSide Festival var en drik, hvad skulle det så være?
Alba: En sommerlig og meget kold drik.

Claire: Ja, og noget økologisk. Det er de gode til på Northside, og det er kun fedt.