Voxpop: Hvad synes publikum om SPOT Festival?

Tekst: Mari-Louise Pedersen
Foto: Jess Porse Clemmensen

Mai, 19 år og Thea, 21 år
Studerende og rejseguide

Hvorfor er I taget på SPOT?
Fordi det er en fantastisk mulighed for at høre en masse ny musik, og så kender jeg festivalen igennem Mai. Min far han arbejder med SPOT Festival, og er med til at planlægge det, så det er også derigennem, at jeg kender den. Vi var også afsted sidste år, og der faldt vi for stemningen. Vi tænkte derfor også, at vi skulle afsted igen i år.

Er der noget bestemt I skal høre?
Vi skal høre en masse, for eksempel Hugo Helmig, Lord Siva, Fool og Alexander Oscar. Det er lidt poppet meget af det, men alligevel fedt. Jeg har lavet en playliste, der hedder SPOT 2018, som jeg har hørt op til festivalen som forberedelse på at høre det hele live.

Er der noget specielt ved SPOT, der adskiller den fra andre festivaler?
Jeg kan godt lide, at man ikke skal være så beskidt hele tiden. Det er også fedt, at det er fordelt forskellige steder i byen, og man så kan gå lidt fra sted til sted. Det inddrager hele byen, så man kan mærke stemningen over det hele og gå rundt til de forskellige steder. Man kan følge med i festivalen uanset, hvor man er.

Er der nogle scener, som I vil anbefale?
Om dagen, hvis det er godt vejr, så synes jeg Royal Scene er rigtig hyggelig. Der kan man sidde og drikke øl og spise, og der kommer altid noget fedt musik. Og så om aftenen der synes jeg, at det er fedt at bevæge sig ned omkring Godsbanen, der sker alle mulige sjove ting.

 

Freja, 23 år,
Beklædningshåndværker

Hvorfor er du taget på SPOT?
Fordi det er en hyggelig festival. Jeg kan ikke huske, om det er fjerde eller femte år i træk, at jeg er afsted, men det er deromkring. Så jeg kommer her hvert år, og det er altid fedt.

Er der noget, som du synes, at SPOT gør specielt godt?
Ja jeg kan godt lide de små bands. Jeg synes, at det er intenst på en anden måde, når man er til koncert med upcoming kunstnere, end når man er til de helt store koncerter.

 Er der noget specielt du ville anbefale til nye på SPOT?
Jeg er ret vild med Store Sal inde i Musikhuset, men det er mest fordi lyden er så god. Det er altid helt fantastisk med koncerterne derinde.

Har du planlagt, hvad du skal høre under SPOT?
Det er den helt store planlægning hvert år. Det handler om at starte i god tid og få det hele hørt igennem så godt som muligt. Det er lidt et stort arbejde at lægge program, men jeg går også ret meget op i det.

 

Nicklas, 22 år
Studerende

Hvorfor er du taget på SPOT?
Jeg er her for første gang. Det er jeg, fordi jeg har nogle venner, som elsker at udforske ny musik. De har været med de sidste fire år, og de sagde, at jeg skulle tage med, så det gjorde jeg. Og så ved jeg, at der kommer en masse spændende, nye kunstnere og musik, som jeg glæder mig til at høre.

Har du planlagt hvad du skal høre under SPOT?
Jeg har kigget på nogle af de nye kunstnere, som jeg ikke har hørt før. Blandt andet norske Pasha, som spillede torsdag på Aarhus Volume, og som skal spille igen senere. Derudover så er der jo også Bisse og Saveus, som jo er nogle solide navne.

Nu når det er første gang, at du er afsted, hvad er så dine forventninger til SPOT?
At det bliver hyggeligt at gå rundt i byen. Vejret ser heldigvis ud til at være med os, så det skal nok blive rigtig fedt. Jeg ved, at festivalen har rykket lidt rundt på deres locations fra sidste år, men indtil videre, så synes jeg, at det er rigtig fedt ved Aarhus Volume.