Valgstafetten: Rabih Azad-Ahmad (B)

Tirsdag den 21. november er der kommunalvalg i Danmark. Derfor har vi i Aarhus Panorama udskiftet vores faste fredagsformat ‘Ordet er frit’ med ‘Valgstafetten’. I ‘Valgstafetten’ skiftes spidskandidaterne i Aarhus Kommune til at formulere tre spørgsmål til hinanden under kategorierne ‘den kritiske’, ‘den konstruktive’ og ‘den kammeratlige’. I denne uges valgstafet har Rådmand for Magistratafdelingen for Sundhed og Omsorg og DF’er, Jette Skive, stillet spørgsmål til Rådmand for Magistratafdelingen for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad fra Radikale Venstre.

 

DEN KRITISKE

I Aarhus har vi problemer med parallelsamfund. For eksempel har vi tidligere haft ubehagelig kønsopdelt svømning bag nedrullede gardiner, kun med kvindelige medarbejdere, hvilket understøttede parallelsamfundet. Hvordan undgår vi parallelsamfund?

Det er vigtigt, at vi gør en indsats for at få alle borger til at deltage i vores demokrati. Vi skal blandt andet styrke vores forenings- og idrætsliv, så flest muligt kommer ind i de demokratiske fællesskaber, foreninger og idrætslivet. Vi skal styrke indsatsen i forhold til forældresamarbejdet, blandt andet mellem forældre og daginstitutioner og skoler. Vi skal gøre en fortsat større indsats for at få flere unge i udsatte områder til at tage en uddannelse og komme på arbejdsmarkedet. Desuden er vigtigt, at alle borgere i vores samfund føler, at de er inkluderet, og at de er en del af vores fællesskab. Vi skal undgå at dele folk i Dem og Os. Vi er alle os, og vi er alle aarhusianere.

 

DEN KONSTRUKTIVE

For ældre er store oplevelser og små hverdagsoplevelser noget af det, der giver allermest livskvalitet. Hvordan kan vi bringe kulturoplevelserne ud til de ældre?

Vi skal have kulturtilbud for alle, ikke alt for alle, men noget for alle. Vi skal derfor også sørge for, at der er kulturtilbud for de ældre borgere i vores samfund. Derfor er det vigtigt, at vi i endnu højere grad tænker kultur ind i ældrecentrene, og at de ældre har mulighed for at deltage i vores kulturtilbud.

 

DEN KAMMERATLIGE

Aarhus har nogle dejlige og hjemlige plejehjem. Hvilket er dit yndlings?

Det er vigtigt for mig, at de ældre har en værdig alderdom. Det indebærer blandt andet, at vi sikrer de ældre et høj serviceniveau og værdige plejehjem. En yndlingsplejehjem er et plejehjem, som kommer så tæt som muligt på de ønsker og behov, ældre i et moderne og rigt samfund med rimelighed kan forlange. Det er blandt andet vigtigt, at de ældre ikke mærker stor forskel på, hvad de har haft af muligheder, før og efter de er kommet på et plejehjem.

 

Rabih Azad-Ahmad har givet stafetten videre til Almaz Mengashi fra Liberal Alliance. På næste fredag kan du læse, hvad hun svarer på hans tre spørgsmål under kategorierne “den kritiske”, “den konstruktive” og “den kammeratlige”.