Valgstafetten: Marc Perera (C)

Tirsdag den 21. november er der kommunalvalg i Danmark. Derfor har vi i Aarhus Panorama udskiftet vores faste fredagsformat ‘Ordet er frit’ med ‘Valgstafetten’. I ‘Valgstafetten’ skiftes spidskandidaterne i Aarhus Kommune til at formulere tre spørgsmål til hinanden under kategorierne ‘den kritiske’, ‘den konstruktive’ og ‘den kammeratlige’. I denne uges valgstafet har Keld Hvalsø fra Enhedslisten stillet spørgsmål til Marc Perera fra De Konservative. Læs, hvad han svarer, her.

 

DEN KRITISKE


Dansk Industris måling af det lokale erhvervsklima giver Aarhus en meget dårlig placering med hensyn til kommunens velfærdservice. Med de velfærdsnedskæringer, De Konservative var med til at gennemføre i forbindelse med budget 2016, må vi forvente, at den fremtidige måling bliver endnu være. Hvorfor har velfærdsydelser haft så lav prioritet for dig?

Tak for spørgsmålet – vi er glade for, at Enhedslisten melder sig på banen som et parti, der vil kæmpe for bedre vilkår for vores virksomheder i byen.

Dansk Industris måling af erhvervsklima giver Århus en elendig placering på nærmest alle parameter, men hvor velfærdsservice er en af dem, hvor Aarhus klarer sig bedst. Det ændrer dog ikke på, at vi her stadig ligger langt under gennemsnittet. Dykker man ned i hvorfor, så peger Dansk Industri på manglen af fleksible pasningstilbud, hvilket længe har været en mærkesag for De Konservative. Dansk Industri fremhæver desuden Høje-Taastrup Kommunes (konservativ kommune) initiativ i forhold til at åbne skolerne for virksomhederne. Hvis Enhedslisten er villig til dette, så ser vi frem til et konstruktivt samarbejde. Mange af de kommuner, der klarer sig godt, er kommuner, hvor man bruger færre penge per indbygger end i Aarhus og i mange af de kommuner, der klarer sig værre, bruger man flere penge. For os er målet, at Aarhus bliver en så god by at drive virksomhed i, at vi ikke bliver tvunget ud i besparelser på vores velfærd. Men vi vil konstant kæmpe for, at hver en krone bliver brugt bedst, og vi er åbne overfor alle initiativer, der kan gøre det lettere at drive virksomhed i Århus.

Erhvervsklimaet er noget, der ligger os meget på sinde, da det er fundamentet for vores velfærd i byen. De to parameter, hvor Dansk Industri peger på, at Aarhus står absolut svagest, er brug af private leverandører og kommunens sagsbehandling af virksomheder, for eksempel i forbindelse med bygge- og miljøsager, ligesom kommunen også får en meget lav placering, når det kommer til skatter og afgifter. Vi er glade for, at Enhedslisten sætter fokus på virksomhedernes vilkår i byen, og vi glæder os til et samarbejde om at rykke byen fremad, også på de parametre, som virksomhederne peger på er vigtigst for dem.

 

DEN KONSTRUKTIVE

Jeg ved, de konservative hele tiden pudser på den grønne profil på landsplan. Kommer vi til at se de konservative forskåne drikkevandet mod sprøjtegift i den kommende byrådsperiode?

Det Konservative Folkeparti er og har altid været det grønne borgerlige parti, både i farve og af gavn. Vi kæmper for en miljøpolitik, hvor vi ikke ser erhvervslivet og vores miljø som hinandens modsætninger, men som forudsætningen for hinanden. Det vil sige, at vi skal passe på vores skønne natur, så vi kan give den videre til fremtiden i en ordentlig stand, men det vil også sige, at vi ikke strammer garnet om virksomhederne i så høj grad, at vi ikke har råd til det.

Når det kommer til sprøjtegift i vores drikkevand, så er vores holdning, at vi skal sikre det rene drikkevand. Vi ved, at der er nedsivning til grundvandet, og derfor støtter vi indsatsplanerne, men vi mener, det skal gå hånd i hånd med en fair og reel kompensation af landmændene, så vi ikke dræber en i forvejen presset branche i vores kommune.

 

DEN KAMMERATLIGE

Jeg ved du er blevet far (for relativt nyligt), dermed er du også reduceret til den næstvigtigste person i dit liv. Hvis nu vælgerne ikke gør dig til borgmester, hvordan vil du så håndtere at være far og byrådsmedlem samtidig med, at du skal passe et job? 

Med en god og solid kalenderplanlægning. Samtid med en klar prioritering, hvor mit samvær med datter vil være førsteprioriteten i det tilfælde, hvor jeg har reelle valg. Det er klart, at de faste møder skal passes – men min snart 12-årige byrådserfaring betyder, at jeg er blevet bedre til at fravælge møder og arrangementer, som ikke har betydning for mit virke som byrådsmedlem. Derudover tror jeg, at den netop vedtagede faste mødedag bliver en lettelse i planlægningen.

 

 

Marc Perera har givet stafetten videre til Marie Ambrosius fra Alternativet. På fredag kan du læse, hvad hun svarer på Marc Pereras tre spørgsmål under kategorierne “den kritiske”, “den konstruktive” og “den kammeratlige”.