Valgstafetten: Almaz Mengesha (LA)

Tirsdag den 21. november er der kommunalvalg i Danmark. Derfor har vi i Aarhus Panorama udskiftet vores faste fredagsformat ‘Ordet er frit’ med ‘Valgstafetten’. I ‘Valgstafetten’ skiftes spidskandidaterne i Aarhus Kommune til at formulere tre spørgsmål til hinanden under kategorierne ‘den kritiske’, ‘den konstruktive’ og ‘den kammeratlige’. I denne uges valgstafet har Rabih Azad-Ahmad fra Radikale Venstre stillet spørgsmål til Almaz Mengesha fra Liberal Alliance, der har sin debut til årets kommunalvalg i Aarhus. Læs, hvad hun svarer, her.

 

DEN KRITISKE

Da Liberal Alliance var repræsenteret i byrådet, ville partiet skære meget i kulturen i byen. Hvad er din holdning til tilskud til kulturen i Aarhus?

Jeg mener ikke, at det er en politisk opgave at lege smagsdommer over god og dårlig kultur. Står valget imellem ressourcer til børne-, ældre eller handicapområdet, vil mit valg altid være at prioritere de områder fremfor støtten til eksempelvis jazzfestivallen.

 

DEN KONSTRUKTIVE

Vil du arbejde for at styrke det bredde samarbejde i byrådet og hvis ja, hvad kræver det i følge dig?

Ethvert samarbejde kræver kompromiser, og det kræver, at begge parter er villige til at indgå i sådanne kompromisser. I LA Aarhus vil vi altid samarbejde, når vores stemme bliver hørt og respekteret. På den måde vil vi søge at opnå en optimal indflydelse, passende med vores størrelse og mandater i byrådet.

 

DEN KAMMERATLIGE

Hvordan har du oplevet Aarhus som europæisk kulturhovedstad, og hvad har din bedste kulturoplevelse været?

Jeg var en glad deltager i Aarhus Festuge, som vel ret beset også var del af det Europæiske kulturhovedstad. Det var festlig musik og skønne glade festivalmennesker i byen.

 

 

Almaz Mengesha har givet stafetten videre til Thomas Medom fra SF. På næste fredag kan du læse, hvad han svarer på hens tre spørgsmål under kategorierne “den kritiske”, “den konstruktive” og “den kammeratlige”.