The Savage Rose på Voxhall

Voxhall stillede med en fyldt og favnende sal, da The Savage Rose spillede i Aarhus fredag aften. Kærligheden flød betingelsesløst fra Annisettes hæse stemme og ud til et opsat publikum, der høj som lav fik en ganske særlig fest. Budskabet var ikke til at tage fejl af. De spiller, fordi de ikke kan lade være. Fordi musik betyder noget, og fordi de har noget på hjerte.

Hvordan lader man bedst op til en koncert, når man har kørt gennem det danske landskab i en lille bus? Kroppen skal strækkes sindigt ud, og fødderne sættes fri. Den spinkle kvindekrop rummer så meget historie, så mange minder og så meget mod.

Annisette har turneret gennem en menneskealder. Omkring sig har hun sin familie, og mellem sig har de en stor kærlighed til musikkens magiske univers. Til de stærke fortællinger. Thekoppen bliver fyldt op med jævne mellemrum, og stemmen varmes op i de tre kvinders omklædningsrum. Naja og Amina pakker deres gardarobe ud imens.

Kufferten har en duft af liv og smukke farver. Det er svært at vælge. Det aflange spejl med sirlige klistermærker indrammer deres opmærksomhed. De smukke lange ben har næsten ingen plads, og tiden løber. Koncerten er nær.

Skulder ved skulder
Alt er klappet og klart. Bandet har øvet og nyder nu seancerne på tour. De er et nuanceret fællesskab. Sorger og glæder bliver delt. I aften skåler de for Thorkild Mosbæk og for en kommende far over et spicy måltid mad.

På anden sal sidder mændene. De gearer op i rummet ved siden af deres smukke kvinder. De dybe stemmer er klar til fest. Til musisk kamp. Voxhall dirrer af intensitet og forventninger. De venter på magien. På de bare tæer. Den sidste samling foregår i ring. Skulder ved skulder synger de. Vildere og vildere bliver tonerne, og et inderligt skrig forplanter sig ned mod scenen. Koncerten kan gå igang.

Kærligheden flyder
Lyset sniger sig ud til publikum i den fyldte sal. De står i to etager og tager seancen til sig. Der er ingen masen eller puffen. De står stille og nyder fortællingerne. Kærlige par danner smukke silhuetter og oppe foran danses der ivrigt.

The Savage Rose er et legendarisk band. I årtier har de tryllebundet deres fans – og ikke blot i Danmark. På scenen flyder en åbenlys kærlighed. Hvert nummer har en særlig eftersmag af historie og af nerve.

Annisette omfavner sit publikum. De er med hende. Man når aldrig at kede sig. Hun danser rundt og lader armene svinge. Håret flagrer hvileløst. Det er sådan, de kender hende. De elsker hende. Og hun elsker dem.

Instrumenterne smyger sig opad hinanden som i en jagt. De klær hinanden. De er dygtige. De er præcise. De er en helhed. Koncerten bølger afsted, og de to sæt føles som en perfekt balancegang af nyt og gammelt. Svedige går de af scenen og krammer hinanden opad den grå trappe. Nu skal der geares ned og pakkes sammen. Videre til en ny by.