Keep Camping

Interview med aarhusianske Keep Camping

Med en blanding af club og folk har bandet, Keep Camping, gjort sig mere og mere bemærket på den danske musikscene. Aarhus Panorama har mødet bandet.

I 2014 blev Keep Camping vindere af den prestigefyldte KarriereKanonen, og siden har bandet været mere aktive end nogensinde før, for at bevise det danske musikelskende publikum, at de er kommet for at blive, og at de er et band der overrasker alle på deres liveperfomance.
I den forbindelse har de allerede optrådt på prestigefyldte festivaler som SPOT-Festival i Aarhus og UHØRT Festival i København, oveni at være blevet nomineret til ”Årets Urban Navn” hos Bands of Tomorrows Music Awards, 2015 – trods af deres knap 3 års levetid.

Der er derfor god grund til at opleve dem live, når man har muligheden.
Når Keep Camping optræder, er det følelsesrige tekster, der understøttes af knivskarpe syntheziser, der tilsammen skaber et mørkt, poppet univers, som bandet dominerer.
I forbindelse med deres koncert på lørdag d. 21. marts på spillestedet Radar, har Aarhus Panorama været i kontakt med Keep Camping, for at høre hvad man som band gør efter at have vundet KarriereKanonen.

Hvordan var det at vinde KarriereKanonen?
Det var helt forrygende og kulminationen på et længere forløb med intense øverer, der havde bygget op til Smukfest, og selvom vi måske ikke helt turde sige det højt, gik vi benhårdt efter at vinde, og havde virkelig troen på, at det ville lykkes. Særligt dagen, hvor vinderne blev afsløret på P3, gik fra de mest nervepirrende timer nogensinde til den største forløsning. Hele dagen gik vi rundt i bøgeskovens solskin og kneb os selv i armen, og det blev først for alvor virkeligt, da vi samme aften spillede en intim pop-up koncert på P3s minibar-scene, som var ekstatisk og en kæmpe lettelse efter at vi dagen forinden havde spillet finalekoncert med kniven for struben.

Har I kunnet mærke forskel på før og efter?
Der er helt klart en stor forskel på det Keep Camping, der for et år siden blev udvalgt til KarriereKanonen, og det Keep Camping, vi er i dag. Vi har siden fået en række nye numre med, som har en lidt mere poppet tilgang, men samtidig også i højere grad end tidligere har fokus på de clubbede og dansable elementer.
Den største forskel er dog på live-siden, hvor vi virkelig blev rykket rundt og har fundet ind til et langt mere ekspressivt udtryk, der søger interaktionen med publikum på en måde, som vi ikke kendte til før. Det er blevet sindsygt vigtigt for os, at vi ikke bare leverer numrene, som de kan høres indspillet, men at vores koncerter også er en fysisk oplevelse. Samtidig er det meget mere berigende at stå på scenen med det fokus, så indadtil har det også været en utrolig givende proces. Selvom vi er kommet langt, er der dog altid plads til forbedringer, så vi arbejder konstant på at skærpe alle aspekter af vore live-show.

Hvordan har musikbranchen taget imod jer?
Vi har fået god respons fra flere kanter, og vi mærker generelt en større interesse og kendskab til navnet, men det er svært for alvor at vurdere, da vi endnu ikke har udgivet den afgørende første single, men forhåbentlig kan jeg svare meget mere opløftende og præcist på det spørgsmål om et par måneder.

Hvad er det næste vi kan forvente fra jer?
Vi har brugt det meste af vinteren på at skrive nye sange og være i studiet, og vi er nu faretruende tæt på at have den single klar, som meget gerne skal ramme radioen i løbet af april. Derudover har vi henover forår/sommer en række jobs over hele landet, hvor vi glæder os afsindig meget til at præsentere de nye numre live.

Hvordan ser jeres fremtid ud nu?
Lige nu er fokus på singleudgivelsen, og udfaldet af den kan være enormt definerende for os som band, så vi krydser alt hvad vi ejer og har for, at den bliver godt modtaget. Derudover skal vi jo bare fortsætte processen med at skrive og indspille nyt og spille en masse koncerter, så vi fastholder bevægelsen fremad, men drømmescenariet er selvfølgelig, at en hit-single vil være et skud EPO til den proces.

Har I et godt råd til det næste, der skal i konkurrence hos KarriereKanonen?
Lyt rigtig godt til alle de gode råd I får med på vejen og kast jer ud i det med åbne arme, for de har som regel ret i det, de siger. Vi besluttede fra start at tage imod alt, hvad vi kunne få, og selvom vi har ramt hård kritik på vejen og ofte er blevet presset udover kanten af vores comfort zone, er det lige præcis her, vi har rykket os som band. Hvis man vil det, er der så meget at vinde ved at være en del af KarriereKanonen.