OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotoserie: Mennesketomt

Bevæbnet med en lommelygte og sit kamera har den prisbelønnede fotograf Ragne Kristine Sigmond lysmalet mennesketomme motiver under Corona-nedlukningen. Hun har set sit nabolag i Risskov med nye øjne i en speciel tid med fravær af mennesker.

Foto & tekst: Ragne Kristine Sigmond

Under Corona-nedlukningen var busstoppestederne mærkbart tommere for mennesker end normalt.
På opdagelse rundt om Ellevangsskolen fik Ragne Krisitne Sigmond øje på nye steder. Og der stod den. Mannequinen, som blot ventede på at blive taget i brug igen.
Om aftenen bliver legehuse mystiske og magiske med den rette lyssætning. På bordet ligger der nogle visne mælkebøtter efterladt af områdets legende børn.
En slidt basketballbane syner af, at den har ventet i flere år på, at nogle igen skulle spille på den.
I mange uger stod fodboldmålene stablet op af hinanden, mens Ellevangskolen var lukket.
En ensom cykel lå smidt på græsset ved Ellevangskolen i mange dage. Ventende på sin ejermand.
Legepladsen, hvor områdets børn så ofte leger. Det var knap så tit under nedlukningen – for kunne der være smitte på de mange legeområder?

Om Ragne Kristine Sigmond

  • Ragne Kristine Sigmond er fotograf og underviser på fotografuddannelsen ved Medieskolerne i Viborg, hvor hun selv er uddannet fra i 2003.
  • Har blandt andet fået tildelt Norsk Fotografpris i 2017 for sin særegne og personlige teknik.
  • Er især kendt for lysmaling som fotografisk teknik, hvor hun bruger en kraftig lommelygte til at lysmale motiverne, mens kameraet står på stativ og har en lang lukketid.
Selvportræt med lysmalerværktøj. Med kamera på stativ og 15 sekunders lukketid, kan Ragne Kristine Sigmon nå at lysmale både sig selv og omgivelserne.

Sådan blev fotoserien til

  • Under Corona-nedlukningen har Ragne Kristine Sigmond fjernet sine hverdagsbriller og brugt sin nysgerrighed til at genopdage nye motiver i sit lokalområde.
  • Billederne er taget omkring Ellevangskolen i Risskov, mens alt var mørkt på nær himlen – nærmere bestemt i ”den blå time” efter solnedgang.